De Vinken F1 terecht kampioen

Geplaatst op: 9 maart 2009

Afgelopen zaterdag speelde de Vinken F1 - het jongste pupillenteam van korfbalvereniging de Vinken - de belangrijke wedstrijd tegen Haarlem F1. In deze laatste wedstrijd van het zaalseizoen kon het team van de trainer/coaches Ingrid Hagenaars en Nicky Kroon kampioen worden. Een overwinning was noodzakelijk aangezien de concurrent KVA slechts éen verliespunt meer had. In de eerste wedstrijd had De Vinken F1 nog met 7-1 van Haarlem gewonnen. En ook het vertoonde spel en de uitslagen van de laatste weken (o.a. 16-0, 9-3 en 18-3 overwinning) gaven de ploeg vertrouwen.

Desondanks was de jonge ploeg bestaande uit Zoë van Dasler, Femke Vousten, Emile Molewijk, Ravi Brockhoff en Finn Kroon, wel iets meer gespannen dan normaal. Maar dat is logisch, want je wordt niet elk jaar kampioen. Al werd de ploeg vorig seizoen en ook op het veld al eens kampioen.

In de eerste paar minuten ging de strijd gelijk op. De Vinken was de iets betere ploeg, maar ook Haarlem liet zien dat ze steeds beter waren gaan korfballen. Aan beide kanten werd er goed verdedigd. Desondanks was het De Vinken dat als eerste scoorde. De ban was gebroken. En hoe. De Vinken F1 had de smaak te pakken en het leek wel of het doelpunt als soort bevrijding werkte. Goed overspelend liep de Vinkeveense ploeg snel uit naar 2-0 en 3-0. Ook het laatste doelpunt voor rust was van De Vinken. Met een gerust hart kon de ploeg gaan rusten.

In de rust werden de puntjes nog even op de i gezet. Het ging goed, maar Haarlem moest niet onderschat worden. Daar speelde de tegenstander toch te goed voor. Na de rust pakte De Vinken de draad goed op. Verdedigend zat het goed dicht en aanvallend werd er veelvuldig op de korf van de tegenstander geschoten. Na een kleine vijf minuten resulteerde dat in 0-5. Maar ook Haarlem liet zien dat het kon scoren en maakte in de volgende minuut via een doorloopbal 1-5. De scores volgde elkaar nu in hoog tempo op. Via een doorloopbal en heel ver afstandschot, één van de sterke punten van het Vinkenteam, werd het 1-7. Haarlem 'spartelde' nog wel tegen (2-7), maar kon niet voorkomen dat De Vinken uiteindelijk uitliep naar 3-9. Bij deze stand klonk het laatste fluitsignaal en was het kampioenschap binnen. In de kantine van de sporthal werd de ploeg getrakteerd op 'champagne' en werden de medailles uitgereikt. Het kampioenschap was binnen ... het feest kon beginnen.

Later op de dag werd de ploeg nog een keer gehuldigd. Bij de thuiswedstrijd van het eerste Vinkenteam, trad het team aan als team van de Week. Bij opkomst werd de ploeg door het publiek met luid applaus ontvangen. Bij het voorstellen werd er aan elke speler een diploma en een bloemetje overhandigd. Daarna liet het team zien (en horen!) dat het uit het goed hout gesneden was. Met toeters en luide aanmoedigingen schreeuwde het team het vlaggenschip in de moeilijke wedstrijd tegen NOVA naar een verdiende 13-11 overwinning.

Bron: Ingezonden Stukken

Afgelopen zaterdag speelde de Vinken F1 - het jongste pupillenteam van korfbalvereniging de Vinken - de belangrijke wedstrijd tegen Haarlem F1. In deze laatste wedstrijd van het zaalseizoen kon het team van de trainer/coaches Ingrid Hagenaars en Nicky Kroon kampioen worden. Een overwinning was noodzakelijk aangezien de concurrent KVA slechts … Lees meer »