Atalante Dames 1 maatje te groot voor Gemini uit Hilversum.

Geplaatst op: 9 maart 2009
Van uw volleybalverslaggever C.O Achsi
Hilversum – Maandagavond 2 maart 2009 speelden de dames gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame een sterke wedstrijd. Tegenstander was dames 1 van Gemini uit Hilversum. De wedstrijd werd gespeeld in de Dudok sportarena in Hilversum, alwaar zowaar een aantal fanatieke Atalante supporters de sfeer bepaalde.

Er werd gespeeld op een ongebruikelijke dag, maar dat kwam Atalante goed uit. De week voor de wedstrijd stond een aantal speelsters van dames 1 op de lange latten. Wat Atalante minder goed uit kwam was dat het verkeer in Hilversum zo vast als een huis stond. Resultaat afstand Vinkeveen Hilversum in 1 uur en 20 minuten.
Atalante stond voor aanvang van de wedstrijd op een gedeelde tweede plaats met Keistad die een wedstrijd meer had gespeeld. Gemini stond op een derde plaats op twee punten van Atalante. Wilde Atalante de tweede plaats versterken dan moest er dus wel even gewonnen worden. Dat even ging al niet door omdat de wedstrijd maar liefst ruim twee uur duurde. Dat gaf al aan dat de twee teams aan elkaar gewaagd waren.

Ook deze week kon coach Sjaak Immerzeel niet steunen op een volledig fitte selectie. Carin van Tellingen moest deze wedstrijd afhaken met nog steeds de nasleep van een vervelende polsblessure. De rest was fit en had er zin in.
De eerste set werd begonnen met Janine Könemann als spelverdeelster en Marlieke Smit als libero. De verdere veldbezetting kwam voor rekening van Suzan Heijne diagonaal, Loes Kuijper en Inge Tanja op midden, terwijl de buitenposities werden ingenomen door Nance Schockman en Irma Schouten. Er werd in het begin niet goed gestart wat ook direct in een 11-3 achterstand resulteerde. De Atalante dames speelde met de handrem op het spel. Te veel persoonlijke fouten en kleine misverstandjes onderling. Daarnaast had Atalante geen enkel grip op de sterke buitenaanval van Gemini. Er werd door Gemini strak en hard geserveerd alwaar Atalante moeite mee had. Gaande de set besloot aanvoerster Janine dat de handrem er helemaal af moest, met fraaie set-ups werden Irma en Suzan in stelling gebracht. Met een aantal snoeihard geslagen ballen kreeg Atalante steeds meer grip op de wedstrijd. Na een time-out van coach Immerzeel werd het blok goed gepositioneerd en de harde buitenaanvallen van Gemini werden daarmee deels geëlimineerd. Dit alles kon er echter niet meer toe leiden dat de overwinning in deze set met 25-18 naar Gemini ging.

De tweede set werd in dezelfde opstelling voortgezet. Het zevental kreeg het vertrouwen van de coach die zag dat het spel van Atalante steeds verzorgder werd. Duidelijk zichtbaar was dat een aantal zeer geroutineerde speelsters de coaching in het veld op zich namen en daarmee trok Atalante het initiatief van de wedstrijd geheel naar zich toe. Nu de angel uit de aanval van Gemini was gehaald door goede blokkeringen en gedegen verdedigend spel, kwam Atalante ook weer aan aanvallen toe.
De pass werd in deze set goed verzorgd en good old diesel Marlieke kon de pass mooi bij de spelverdeelster brengen. Middenaanvalsters Loes en Inge sloegen punt na punt binnen en met slaan bedoel ik ook echt slaan. Al met al begon Atalante na een stand van 14-14 steeds een puntje verder weg te lopen van Gemini en werd de set uiteindelijk gewonnen door de dames uit Vinkeveen met 20-25.

Never change a winning team, dus de derde set werd met dezelfde dames gestart. Dit wil niet zeggen dat de wisselspeelsters van dat moment Mirjam van der Strate en Astrid van de Water geen inbreng hadden in de wedstrijd. Met een boel herrie werden hun teamgenoten aangemoedigd hetgeen door de speelsters in het veld duidelijk werd gewaardeerd. Atalante ging met steeds meer overtuiging spelen. Nancy Schockman dook werkelijk elke bal van de grond, Gemini moet er gek van geworden zijn. Elke lange rally werd afgesloten met puntwinst voor Atalante. Gemini bleef goed partij geven maar was niet opgewassen tegen het ontketende frivool spelende Atalante. Tegen het eind van deze set werd aan het net Nancy gewisseld voor de veel langere Astrid. Gevolg Gemini kwam er nu helemaal niet meer door. Aan het eind van deze set stond dan ook een stand van 19-25 in het voordeel van Atalante op het scorebord.

Ook de vierde set werd begonnen met dezelfde opstelling als de voorgaande sets. Atalante ging steeds vrijer volleyballen. Gemini knokte wat het waard was maar vanaf een stand van 10-10 liep Atalante steeds verder uit. Op een gegeven moment was de voorsprong voor Atalante acht punten. Rustig en gedegen werd de wedstrijd uitgespeeld en de vierde set ging met 20-25 naar Atalante.
Er werden dus vier punten behaald en de stand in de kop van de competitie is nu:
1 Abcoude 16 – 60
2 Atalante 16 – 54
3 Keistad 16 – 50
4 Gemini 16 – 49.

Maandag 16 februari speelde Atalante ook nog voor de beker tegen SVU D1. Deze wedstrijd werd met 3-0 gewonnen. Atalante staat inmiddels in de kwartfinale van het bekertoernooi. Wie de volgende tegenstander wordt is nog niet bekend.
Afgelopen vrijdag speelde de Krijn Verbruggen / Haaxman equipe tegen de nummer 7, Zaanstad. Het team kwam zelden in haar spel en verloor geheel terecht helaas met 3-1.
Komende vrijdag, 13 maart, speelt het team om 21:00 uur eindelijk weer eens in de eigen Boei. Dan is de tegenstander, Omniworld D1 uit Almere, dat een tiende plaats bezet.

Bron: Ingezonden Stukken

Van uw volleybalverslaggever C.O AchsiHilversum – Maandagavond 2 maart 2009 speelden de dames gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame een sterke wedstrijd. Tegenstander was dames 1 van Gemini uit Hilversum. De wedstrijd werd gespeeld in de Dudok sportarena in Hilversum, alwaar zowaar een aantal fanatieke Atalante supporters de sfeer … Lees meer »