Nipte winst voor de Vinken

Geplaatst op: 9 maart 2009
Afgelopen zaterdag speelde het eerste achttal van De Vinken een uiterst cruciale wedstrijd tegen mededegradatiekandidaat Nova uit Bilthoven. In deze wedstrijd, waarin het Fortisteam steeds een voorsprong heeft gehad, was het ongemeen spannend. Pas ver in blessuretijd viel de definitieve beslissing. Met 13-11 werd Nova terug gewezen. Zij degraderen rechtstreeks naar de derde klasse. De Vinken speelt komende zaterdag tegen Fluks. De Vinkeveense korfballers moeten dan opnieuw voluit om ook zelf nog het tweedeklasserschap te behouden.

Blessures
In de uitwedstrijd vorige week verloor trainer-coach Siemko Sok twee van zijn vaste speelsters. Zowel Melanie Kroon als Charita Hazeleger raakten dusdanig geblesseerd dat ook nu geen beroep op ze gedaan kon worden. Voor hen in de plaats speelden good old Helene Kroon en de op honk terug gekeerde Miranda Meulstee. Deze laatste begon met haar zusje Mariska en de beide Peters (Koeleman en Kooijman) in de aanval. Helene Kroon startte in de defensie samen met Joyce Kroon, Pascal Kroon en Rudy Oussoren.

Kwartier
De start was overduidelijk voor de thuisploeg. Binnen enkele minuten knalden Mariska Meulstee, Peter Koeleman en Rudy Oussoren de Fortisformatie naar een 3-0 voorsprong. Twee strafworpen brachten de bezoekers weer in de race. Maar twee volgende afstandstreffers van Mariska Meulstee en Rudy Oussoren gaven de thuisploeg weer een driepunten voorsprong.
En vervolgens ging de geest weer in de fles. Onnodige foutjes en onfortuinlijke beslissingen gaven Nova de mogelijkheid om vanaf de stip drie maal te scoren. Met 5-5 was de strijd weer helemaal open. Een fraaie afstandsscore van Joyce Kroon vlak voor rust liet De Vinken in ieder geval met een voorsprong de kleedkamers op zoeken.

Blessuretijd
Na de pauze zette Rudy Oussoren de toon. Voor de derde maal trof Vinken’s kanon doel en ook Peter Koeleman was na een Biltse tegentreffer weer succesvol. Helene Kroon benutte een strafworp en niet veel later deed Mariska Meulstee het zelfde: 10-7 tussenstand. Na een tegentreffer van Nova bleef het lang 10-8. Helene Kroon brak de ban en legde halverwege de tweede helft de 11-8 in de mand. Vijf minuten later leek Pascal Kroon de strijd te beslissen: 12-8. En toch liep het weer bijna verkeerd af. Rudy Oussoren verstapte zich en moest minutenlang met kramp door verzorgster Ria Kamminga opgelapt worden. Het gaf de bezoekers vleugels. Langzaam maar zeker kwam Nova dichterbij. Op 12-10 leek er nog weinig aan de hand, maar in de blessuretijd scoorde Bilthoven ook nog 12-11. De verlossing kwam van Rudy Oussoren zelf. Met een puike afstandstreffer schoot hij alle onzekerheid weg. Met 13-11 zegevierden De Vinken.
Helaas voor de Vinkeveners wist ook naaste concurrent Fluks twee wedstrijdpunten te bemachtigen. Komende week is de laatste zaalcompetitiewedstrijd. De Vinken gaat op bezoek bij het Noordwijkse Fluks. Beide teams hebben 13 punten en dus is alleen winst voldoende voor lijfsbehoud. Het blijft dus nog even ontzettend spannend.

Bron: Ingezonden Stukken

Afgelopen zaterdag speelde het eerste achttal van De Vinken een uiterst cruciale wedstrijd tegen mededegradatiekandidaat Nova uit Bilthoven. In deze wedstrijd, waarin het Fortisteam steeds een voorsprong heeft gehad, was het ongemeen spannend. Pas ver in blessuretijd viel de definitieve beslissing. Met 13-11 werd Nova terug gewezen. Zij degraderen rechtstreeks … Lees meer »