CSW revancheert zich

Geplaatst op: 2 maart 2009

CSW liet vorige week al haar punten liggen in Utrecht en wist het amper kansen te creëren. Trainer Plomp gaf zijn ploeg dan ook de opdracht mee om de ruimtes voor zijn voorwaartse niet dicht te lopen en iets ingezakter te gaan spelen. Tevens moest er karakter getoond worden omdat CSW hier vorig week ook op afgetroefd werd. In vergelijking met de vorige week verving alleen Frank Zaal de geblesseerde Kevin Bakker verder gingen dezelfde spelers het veld in.

De wedstrijd begon in een laag tempo. Daarbij leek het alsof CSW de opdracht om te strijden voor de punten niet begrepen had. Wanhopig probeerde de Wilnissers spits De Kuijer de te bereiken maar DHSC bleef simpel overeind. Echte kansen vielen er te noteren voor de Wilnissers. Het niveau van de wedstrijd was matig te noemen. CSW liet zich veel te makkelijk aftroeven en zowaar liet DHSC zich op de helft van CSW zien. Via een kopbal en een afstandsschot wist DHSC zelfs gevaarlijk te worden maar doelman Alblas stond zijn mannetje in het doel.

CSW kwam zeer gemotiveerd uit de kleedkamer. De boodschap leek eindelijk doorgedrongen te zijn bij de CSWers. Een fel CSW wist DHSC eindelijk terug te dringen op eigen helft. DHSC kwam er voetballend niet meer uit en de eerste serieuze kans kon tot direct tot een doelpunt worden verwerkt. Spits De Kuijer kreeg vanaf de linkerkant de bal voor en Raymond Wens volleerde de bal knap achter de doelman van de Utrechters. CSW bleef achterin makkelijk overeind en wist, in tegenstelling tot de eerste helft, nu ook veel tweede ballen op het middenveld te winnen. Halverwege de tweede helft wist Alexander Bos de voorsprong te verdubbelen door een vrije trap tot doelpunt te verwerken. DHSC ging vanaf dat moment alles of niets spelen en brachten een extra spits in om de aansluitingstreffer te forceren. CSW had ondertussen ook gewisseld en Van Bergen en Wijngaarden in het veld gebracht. Vijf minuten voor tijd wist DHSC voor het eerst serieus gevaarlijk te worden maar een kopbal spatte uiteen boven keeper Alblas. CSW wist nog gevaarlijk te worden via Van Bergen maar zijn halve omhaal vloog net over het doel van DHSC. In blessuretijd kon DHSC, na een overtreding van verdediger Bos in de zestien meter, via een penalty toch nog aansluiting vinden. CSW bleef echter zeer gevaarlijk via Wijngaarden die met zijn snelheid de verdediging van DHSC in verlegenheid wist te brengen. Ver in blessuretijd was hij het dan ook die de uiteindelijke 3-1 wist te noteren.

Helaas wist koploper TOV met maar liefst 0-6 AH’78 op te rollen en dus blijft CSW op een tweede plaats staan drie punten achter de ploeg uit Baarn. Over twee weken kan CSW wel de tweede periode veilig stellen door punten te pakken tegen Eemboys.

CSW heeft zich in de tweede helft langs het stugge DHSC geknokt. De ploeg uit Utrecht wist de kampioenskandidaat uit Wilnis vorig week nog drie punten af te pakken maar kon deze week maar een helft tegenstand bieden. CSW liet vorige week al haar punten liggen in Utrecht en wist … Lees meer »