Atlantis 1 neemt punt mee uit Hillegom.

Geplaatst op: 2 maart 2009
Het door Pimentel Fasteners gesponsorde Atlantis 1 trad afgelopen zaterdag aan tegen de nummer twee SDO in Hillegom. In 2009 is Atlantis goed bezig, met pas twee nederlagen. Van de wedstrijd eerder in het seizoen was bekend dat SDO een sterke ploeg is met een sterk collectief, er werd toen verloren met 12-16.

Na twee weken vrij te zijn geweest ging de competitie afgelopen zaterdag verder. Atlantis 1 is nog steeds niet geheel veilig voor nacompetitie. Peter van der Wel was in de training geblesseerd afgehaakt en zit, met de van een blessure herstellende Jacco van Koeverden-Brouwer, in de ziekenboeg. Chantal Poolman is hersteld en keerde terug in de basisopstelling. Mark Goverse nam de plek van Peter van der Wel over en Jelmer Steen, Lisanne van Doornik en Chantal Poolman complementeerden het eerste verdedigingsvak. Pim de Munter, Auke van der Zijden, Masha Hoogeboom en Sandra Pronk begonnen in de aanval. Arjen Markus, Barry van de Waa en Kim Stolk zaten op de reservebank.

Atlantis wist wat er te doen stond en begon scherp aan de wedstrijd. Ondanks de 2-0 achterstand, snelde de ploeg naar een 3-7 voorsprong. De laatste tien minuten van de eerste helft werd SDO sterker en de ruststand was 8-8. In de rust was het duidelijk dat er kansen waren. Atlantis deed niet onder voor de tegenstander, in tegendeel de ploeg was iets sterker. De coach hamerde op de organisatie, geduld en het pakken van de goede kansen. Atlantis begon de tweede helft goed, met meteen een voorsprong. Aanvallend werden de kansen afgemaakt en verdedigend stond het goed. Tot de laatste tien minuten had Atlantis steeds de voorsprong en stond het 10-13. Aanvallend werd er niet meer gescoord en vanaf dat moment kwam SDO steeds dichterbij en twee minuten voor het einde scoorde SDO de gelijkmaker. Arjen Markus kwam in het veld voor Jelmer Steen om nog een doelpunt te maken, helaas mocht dit niet baten. Met een 13-13 eindstand ging Atlantis enigszins tevreden het veld af. Er was weer een punt binnen, het gevoel zei ook dat er misschien wel meer in had kunnen zitten. Conclusie is wel dat Atlantis in vergelijking met eind 2008, vooruit is gegaan. Er worden meer punten behaald en het spel ziet er beter uit.

Ondanks het verdiende punt is Atlantis nog steeds niet geheel veilig voor nacompetitie. Komende zaterdag 7 maart komt Swift op bezoek bij Atlantis. Dan zal Atlantis vol vertrouwen weer gaan knokken voor de overwinning en de stijgende lijn proberen door te zetten.

Atlantis 1 speelt om 16.40 thuis in de Phoenix sporthal. Het team kan alle aanmoedigingen gebruiken!

Het door Pimentel Fasteners gesponsorde Atlantis 1 trad afgelopen zaterdag aan tegen de nummer twee SDO in Hillegom. In 2009 is Atlantis goed bezig, met pas twee nederlagen. Van de wedstrijd eerder in het seizoen was bekend dat SDO een sterke ploeg is met een sterk collectief, er werd toen … Lees meer »