CSW wedstrijdverslagen

Geplaatst op: 23 februari 2009
CSW verslikt zich

Op een slecht bespeelbaar veld had CSW wel een groot overwicht maar het spel was erg rommelig en onnauwkeurig. Toch was er al snel een mogelijkheid om de leiding te nemen maar een prachtige kopbal van Edwin Milton werd door de keeper uit zijn doel geranseld. Achterin was het voor CSW voortdurend opletten voor de gevaarlijke counters van DHSC maar vooralsnog leverde dit geen echt grote kansen op. CSW bleef op zoek naar de openingstreffer maar speelde teveel door het midden in plaats van de zijkanten te benutten. Bijna lukte het via Jilles klumper maar zijn schot kon nog net worden geblokt en een vrije trap van Tim Vis eindigde op de buitenkant van de paal. Na bijna een half uur spelen weer een gevaarlijke counter van DHSC. Vanaf rechts werd de bal voorgetrokken en kon zomaar ongehinderd worden ingekopt. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong want even later kon CSW alweer gelijk maken. Een afgemeten voorzet van Edwin Milton werd keurig ingekopt bij de tweede paal door de vrijstaande Tim Vis. Na rust wederom CSW veel in balbezit maar het was deze middag erg lastig om de juiste opening te vinden. Kansjes waren er wel zoals een schot van Raymond Wens dat door de keeper werd gestopt. Veel vrije trappen en corners maar het viel allemaal net niet goed. Vlak voor tijd kreeg CSW de deksel op zijn neus. Knullig uitverdedigen leverde balverlies op en de voorzet kon zomaar worden binnengetikt. CSW probeerde het nog wel maar moest uiteindelijk met lege handen van het veld.
Een beetje zure nederlaag voor de ploeg uit Wilnis maar tegen zulke nederlagen loop je toch een keer op in een seizoen.

A.s. zaterdag kan meteen al revanche worden genomen voor deze nederlaag want dan komt DHSC naar Wilnis aanvang 14.30 uur.

CSW Dames 1 - Oostkapelle Dames 1            4 - 2

De dames van CSW dames 1 hebben afgelopen zaterdag goede zaken gedaan. Maar liefst 8 ploegen strijden om het lijfsbehoud in de landelijke eerste klasse A. De dames van CSW hebben onder aanvoering van de gehele club maar liefst met 4-2 gewonnen van de dames uit Oostkapelle.

De eerste helft begon CSW wat voorzichtig. Kansen over en weer, maar Oostkapelle drukte iets beter door. Isabella Koenen had na een aanval de bal in haar buik klemvast. Maar toch schopte de tegenstander de bal los en kon op die manier scoren, 0-1. Gelukkig lieten de dames van CSW zich niet gek maken en ging daarna vol in de aanval. Er kwamen kansen voor CSW en uit een vrije trap van aanvoeder Saskia Vis kon Liane alias Lou Lou mooi de bal binnen tikken, 1-1. CSW ging steeds meer drukken op de helft van Oostkapelle en ver in blessure tijd scoorde Saskia Vis mooi raak uit een vrije trap, 2-1. De eerste helft duurde zo'n 60 minuten, want blijkbaar dacht de scheidsrechter dat ie aan het honkballen was.

Na de rust ging de wedstrijd gelijk op. De debutanten van de A1, Priscilla en Manon, op de linksbuiten en linkshalf positie speelde beide een puike wedstrijd en konden goed mee met het niveau. Na een ongelukkige stuiterbal raakte Diana Koenen wederom geblesseerd aan haar enkel nadat ze net terug kwam van haar enkel blessure. Ze schreeuwde het uit van de pijn en CSW was daar duidelijk van onder de indruk want Oostkapelle scoorde meteen daarna de gelijkmaker. Met Pascalle Kroon in de ploeg gekomen kwam er uiteindelijk meer druk en kon Kim van Kippersluis na een steekpass van Sylvia van 't Schip met een mooie goal gelijk maken. CSW haalde opgelucht adem, maar na een paar forse uithalen op de enkels van Lea en Tea Malbasic vond CSW het voldoende en maakte het 4-2, wederom door een goede goal van Liane Hogeterp, de uiteindelijke vrouw van de wedstrijd. Meerdere kansen volgden, onder meer voor Nathalie Hoogeveen. De in het veld gekomen 3e debutant, Rivka deed het daarna ook erg goed. CSW heeft de webstrijd netjes uitgespeeld dankzij onder andere de goede begeleiding van Iris van Dijk, Natasja Cornelissen en Debby Veenhof. Een mooie overwinning die CSW wat meer lucht geeft in de strijd om de 3e plaats.

CSW verslikt zich CSW speelde zaterdag de inhaalwedstrijd uit tegen DHSC en verzuimde daar om medekoploper te worden. Het werd een 2-1 overwinning voor de thuisploeg en zodoende blijft CSW op 3 punten achterstand staan van de koploper.Op een slecht bespeelbaar veld had CSW wel een groot overwicht maar het … Lees meer »