Vinken A1 wint spannende streekderby van SDO A2

Geplaatst op: 16 februari 2009
Op zaterdag 14 februari speelde De Vinken A1 een belangrijke wedstrijd tegen het tweede A-team van het Kamerikse SDO. De wedstrijd was belangrijk omdat beide teams zich in de onderste helft van de ranglijst bevinden, en dus nog niet veilig zijn voor degradatie. Coach Frans-Karel de Rooij omschreef het dan ook als een ‘4-punten-wedstrijd’.

De Vinken A1 had een slecht begin van de zaalcompetitie, maar het spel is beter geworden in het nieuwe jaar. In de afgelopen weken werd er met respectievelijk 11-8 en 7-6 gewonnen van VZOD A1 en Fiducia A1, teams waar eerder deze competitie nog van werd verloren.
Alle zieken waren weer beter, dus De Vinken A1 was compleet. Ook was er deze week éénmalig de mogelijkheid om tweemaal in de zaal te trainen; de voorbereiding was dus optimaal te noemen.

De wedstrijd begon en Yvonne Kok opende de score, door middel van een afstandschot. SDO wist echter spoedig weer op gelijke hoogte te komen dankzij een vrije bal. In het tweede aanvalsvak, bestaande uit Anne van Vliet, Silvia van Dulken, Arco Mul en Ronald Gijsen, schoot Silvia van Dulken raak, maar ook nu wist SDO te volgen: 2-2. Beide teams bleven gelijk opgaan tot de 5-5. Vlak voor rust kreeg De Vinken een vrije bal toegekend die door Silvia perfect werd afgerond en zo ging de Vinkeveense ploeg met één punt voorsprong de rust in.

In de rust kreeg de ploeg de aanwijzing dat er verdedigend op dezelfde wijze moest worden doorgegaan, maar dat er aanvallend iets meer rust bewaard moest worden. Ook moest er meer nagedacht worden bij de acties. Daarnaast moesten er minder plaatsfouten gemaakt worden en in het vak van Anne en Silvia moesten de heren meer gaan afvangen omdat de dames zich makkelijker konden vrijspelen.

Bij aanvang van de tweede helft wist Silvia van Dulken, die sinds deze week weer de vrije ballen mag nemen, er nogmaals éen te scoren. Vervolgens rondde Gerwin Hazeleger een strafworp af, en de voorsprong was plotseling drie punten. SDO A2 wist nog terug te komen tot 8-7, maar de Vinkeveense ploeg hield de voorsprong tot het einde vast en sloot de wedstrijd winnend af: 11-8

Doelpunten van: Silvia van Dulken (4x), Gerwin Hazeleger (3x), Yvonne Kok (1x), Lisette Kok (1x), Stefan Gijsen (1x) en Arco Mul (1x)

Op zaterdag 14 februari speelde De Vinken A1 een belangrijke wedstrijd tegen het tweede A-team van het Kamerikse SDO. De wedstrijd was belangrijk omdat beide teams zich in de onderste helft van de ranglijst bevinden, en dus nog niet veilig zijn voor degradatie. Coach Frans-Karel de Rooij omschreef het dan … Lees meer »