Nieuwe sponsor geeft Unitas H3 vleugels!

Geplaatst op: 16 februari 2009
Mijdrecht – Afgelopen maandag heeft het derde herenteam van volleybalvereniging Unitas een even nuttige als doelmatige overwinning geboekt op het toch hoger geplaatste Veenland H1 uit Wilnis. Of het nu lag aan de nieuwe sponsorshirts van de firma Quaron -een vooraanstaand distributeur van kwalitatief hoogwaardige industriële chemicaliën in Nederland, België en Frankrijk, gevestigd in Zwijndrecht - of de wetenschap dat het team langzaam maar zeker uit het blessuredal omhoog klimt. Feit blijft dat de tegenstrevers uit Wilnis (na twee eerdere overwinningen van hun kant) nu weinig in de melk te brokkelen hadden.

De basisopstelling met Vincent Zaal en Rob Goossens als spelverdelers, Jaap Eelman en Maikel de Groot als buitenaanvallers en Bob de Boer en Frank van der Meer door het midden begon Unitas in tegenstelling tot eerdere wedstrijden voortvarend. Bij 8-2 vroeg tegenstander Veenland zijn eerste time-out aan, maar de Mijdrechtse puntenstroom was niet te stop. Bij 21-8 leek de set gespeeld en zou het slechts een kwestie van enkele minuten zijn voordat de setwinst binnengehaald werd. Het tegen was waar. De Mijdrechtenaren verslapten, lieten de Wilnissers onder de druk uitkomen en de set kantelde de andere kant op. Punt-voor-punt reduceerden de heren van Veenland de achterstand en op 23 – 21 was het een tweede time-out bij de Mijdrechtenaren die het tij kon keren. Slechts nipt met het minimale verschil van 25 – 23 werd de eerste set binnengehaald.

In de tweede set kwam Nick Strating het veld in op de positie van Maikel de Groot (het ene jeugdige talent voor het andere). Gewaarschuwd door de eerste set was Unitas nu wel bij de les en tikte men het ene punt na het andere weer binnen. De Wilnissers hadden geen schijn van kans en doordat de druk er nu wel de gehele set op gehouden werd was een 25 -13 setoverwinning snel een feit.

In de derde set blijft de basis staan (never change a winning team) en gaat Unitas verder op de ingeslagen weg. De heren van Veenland weigeren zich echter weer te laten slachtofferen en bieden aanzienlijk meer tegenstand. Toch komen de Mijdrechtenaren niet echt in de problemen en winnen zij wederom de set: 25 – 21.

Mijdrecht – Afgelopen maandag heeft het derde herenteam van volleybalvereniging Unitas een even nuttige als doelmatige overwinning geboekt op het toch hoger geplaatste Veenland H1 uit Wilnis. Of het nu lag aan de nieuwe sponsorshirts van de firma Quaron -een vooraanstaand distributeur van kwalitatief hoogwaardige industriële chemicaliën in Nederland, België … Lees meer »