De Vinken C2 houdt één helft stand

Geplaatst op: 9 februari 2009

Dit team maakt nog een kleine kans op het kampioenschap, dus van een cadeautje zou geen sprake zijn. De door Super de Boer gesponsorde ploeg begon met maar liefst drie invalsters: Femke Kamminga, Nele Peijnenburg en Amber Nagtegaal. Laatstgenoemde twee hadden er al een wedstrijd opzitten in de D1, maar weerden zich desondanks prima. Dat deed het hele team trouwens. In de eerste paar minuten nam KIOS duidelijk het heft in handen. Met lange aanvallen werd de Vinken C2, met in de verdediging Niek Nagtegaal, Martin Versloot, Denise Bultena en Femke Kamminga, onder druk gezet. In de aanval daarentegen, gevormd door Jorn Klaassen, Tijn van Vliet, Nele Peijenburg en Amber Nagtegaal (Kevin van Vliet was wisselheer), had De Vinken het moeilijk met de lengte van de tegenstanders. Doelpunten konden niet uitblijven en na tien minuten spelen was het dan ook 0-2. Maar de Vinkeveense ploeg rechte haar rug en begon steeds beter te spelen. Na een doelpunt van Femke Kamminga kreeg de ploeg er steeds meer vertrouwen in. Jammergenoeg gingen de kansen die de ploeg kreeg er niet in. Ook de vlak voor rust verkregen strafworp werd gemist en zo gingen de ploegen met een 1-2 stand rusten.

Het kon dus nog alle kanten op. Na de rust was duidelijk dat KIOS feller van start ging. Steeds beter gebruik makend van hun lengte overwicht maakten ze het De Vinken C2 nog moeilijker. Na de snelle 1-3 en 1-4 was de strijd eigenlijk al gestreden. Hoewel De Vinken het zeker niet opgaf, kreeg het steeds minder kansen. KIOS bleef gevaarlijker en halverwege de tweede helft deelden ze de genadeklap uit: 1-5. De 1-6, één minuut voor tijd, deed er eigenlijk nauwelijks meer toe. De strijd was gestreden en de conclusie was dat de ploeg één helft meer dan prima partij kon bieden, maar dat de gasten uit Nieuw Vennep uiteindelijk de verdiende winnaars waren.

Met de wetenschap dat de heenwedstrijd met 6-0 verloren werd en dat er ook in de andere wedstrijden nog geen punten behaald waren begon De Vinken C2 afgelopen zaterdag de zware wedstrijd tegen de nummer twee KIOS C1 uit Nieuw Vennep.Dit team maakt nog een kleine kans op het kampioenschap, … Lees meer »