Opnieuw bakzeil voor De Vinken

Geplaatst op: 9 februari 2009
Het ging prima de eerste drie kwartier van de wedstrijd. Maar in het laatste kwart liet de Vinkeveense korfbalhoofdmacht toch weer de winst uit handen glippen. Waar winst op het Amersfoortse MIA in de uitwedstrijd nog mogelijk bleek, kwamen de volgelingen van Siemko Sok nu in de slotfase te kort om een fel bestreden voorsprong vast te houden. Door een nipte 13-14 overwinning gingen de kostbare punten mee terug naar Amersfoort.

Peter Koeleman
Het eerste aanvalsvak met Melanie Kroon, Mariska Meulstee, Peter Kooijman en Peter Koeleman liet via een fraai afstandsschot van laatstgenoemde de tribune voor het eerst juichen. Na de Amersfoortse gelijkmaker was Charita Hazeleger succesvol. Vinken’s aanvoerster verschalkte haar tegenstandster en 2-1 was een feit. De vreugde was nog groter nadat ook Rudy Oussoren van afstand succesvol was: 3-1.
Echt los kwam de thuisploeg niet. Na een listige doorbraak van Mariska Meulstee (4-2) kwam de Mulo In Actie weer goed terug: 4-4. Maar binnen een minuut wees de goed op dreef zijnde Peter Koeleman zijn ploeg weer de juiste richting. Met een voor hem typisch doelpunt van schuin achter de korf en met een afstandsschot was Vinken’s dagtopscorer trefzeker: 6-4.Opnieuw kwamen de Amersfoorters terug. Enkele minuten voor rust was de stand weer gelijk, maar een nieuwe treffer van Koeleman liet de Fortisformatie met een voorsprong de pauze in gaan: 7-6.

Andere vak
In de tweede helft leken de wapenfeiten zich vooral in het andere vak te voltrekken. Charita Hazeleger, Joyce Kroon, Pascal Kroon en Rudy Oussoren trokken de aandacht naar zich toe. Oussoren onderstreepte met een fraaie treffer van afstand zijn specialiteit. Heel even stond De Vinken drie punten voor. Het duurde niet lang. De bezoekers scoorden eerste twee maal en na een afstandstreffer van Peter Kooijman nog eens drie maal, zodat het stuivertje wisselen weer begonnen was.
Het was Peter Koeleman die direct de Amersfoortse voorsprong teniet deed. Een nieuwe voorsprong voor MIA was voor Rudy Oussoren het sein om het vizier weer op scherp te zetten: 12-12 vijf minuten voor het einde.

De slotfase was zenuwslopend. Vooral omdat MIA binnen een minuut twee punten los kwam. In de laatste vier minuten vocht de thuisploeg voor wat ze waard was. Rudy Oussoren schoot alle hoop weer terug in de Vinkenharten. Helaas was het de Vinkeveners daarna niet meer gegund om het genoegen van een treffer te smaken.
Voor de zoveelste keer dit seizoen was het net niet. Eindstand 13-14.

In de tweede klasse F is Woudenberg inmiddels kampioen. De andere zeven ploegen strijden nog voor promotie en degradatie. De nummers 2 tot en met 5,Viking, Rapid, Fiducia en MIA hebben elf punten. Fluks en De Vinken staan op de één na laatste plaats met negen punten en Nova sluit de rij met zes.

De volgende wedstrijd voor de Vinkeveners is op 28 februari uit in en tegen Woudenberg. In de laatste twee wedstrijden treft de Fortisformatie nog Nova thuis en Fluks uit. Het blijft uitermate spannend.

Het ging prima de eerste drie kwartier van de wedstrijd. Maar in het laatste kwart liet de Vinkeveense korfbalhoofdmacht toch weer de winst uit handen glippen. Waar winst op het Amersfoortse MIA in de uitwedstrijd nog mogelijk bleek, kwamen de volgelingen van Siemko Sok nu in de slotfase te kort … Lees meer »