Atalante wint strijd om de 4de plaats

Geplaatst op: 9 februari 2009

De A-side media mannen hebben in de strijd om de 4de plaats goede zaken gedaan. Afgelopen vrijdag 6 februari ontvingen de Atalante heren Die Raeckse uit Haarlem. Dit team stond op de 5de plaats met 2 punten minder dan Atalante. De winnaar van deze ontmoeting zou bij een goed resultaat zicht vaster op de 4de plaats kunnen nestelen. In een bij vlagen spectaculaire wedstrijd waren de A-side media mannen de terechte winnaars. Alleen de 3de set moest maar snel vergeten worden. In deze set waren de mannen van coach Martin de Vries niet bij de les.
Het eindresultaat geldt uiteindelijk, en dat was een terechte 3-1 winst.

Met Sven Pothuizen en Ton Plomp op de bank begonnen de Vinkeveense equipe aan de wedstrijd. Atalante was heer en meester in het begin en liet dit duidelijk merken aan Die Raeckse. Met tactische prikballen en harde aanvallen werd de 1ste set makkelijk gewonnen. De serve lag perfect, de meeste aanvallen van Die Raeckse werden gepareerd en hierdoor werd de 1ste set eenvoudig gewonnen door Atalante. Die Raeckse kwam nog even terug maar met een 25-22 eindstand was de set voor Atalante.

De 2de set werd begonnen met dezelfde basis als in set 1. Frans Roos, Duncan van Senten, Bas vd Lubbe, Rick de Groot, Robert Hardeman en Lee de Jong waren de mannen die ook starten in de 2de set. Ook hier waren de mannen van Atalante goed bij de les. Verdedigend stond het goed en ook de aanval was een feest om naar te kijken. Alles lukte, en spelverdeler Frans Roos had met zijn prachtige set-ups de aanvallers voor het uitzoeken. Ook de 3-meter aanvallen van Robert, Bas en Lee waren bijna niet te verdedigen door de Haarlemmers. De 2de set werd in Vinkeveens voordeel beslist, 25-19.

Wat valt er te zeggen over de 3de set? Wat ging er fout? Bijna alles. Leonard werd gewisseld voor Sven. In principe moet de basis sterk genoeg om een dergelijke wissel op te vangen. Bij Atalante lijkt het er op dat het op een of andere manier maar niet wil lukken. Atalante was de controle over de wedstrijd volledig kwijt. De pass vloog alle kanten op, Frans liep zich een slag in de rondte om er toch nog wat van te maken. Het hoofd van Frans ging steeds meer hangen van wanhoop en terecht. Dit sloeg heelmaal nergens op. Dit was Atalante onwaardig. Coach Martijn had beide time-outs hard nodig om de heren moed en durf in te spreken. Het leed was echter al geleden en de achterstand te groot. Die Raeckse pakte de set terecht met 11-25.

In de 4de set kwam Lee weer binnen de lijnen. Duncan werd gewisseld, maar Sven kwam op zijn positie te spelen. Lee nam de positie van Sven over. De 4de set bracht weer vreugde op de gezichten van de A-side media ploeg. De pass lag weer als vanouds en Sven en Rick op de buiten posities speelde een puike 4de set. De midden aanvallers Robert en Bas speelde ook een prima 4de set. Tel daar de sprongkracht en klappen van Lee bij op en je hebt een eindstand op het bord van 25-16. Een prima 3-1 overwinning voor Atalante en een 4de plaats die nog steviger in handen is genomen. Voorlopig hebben de A-side media mannen even rust. Op 28 februari komen zij weer in actie en wel uit tegen US in Amsterdam.

Voor de nieuwe teamfoto met de nieuwe shirts gesponsord door A-side media kunt u ook op de website van vv-atalante terecht. Deze vindt u op: www.vv-atalante.nl

De A-side media mannen hebben in de strijd om de 4de plaats goede zaken gedaan. Afgelopen vrijdag 6 februari ontvingen de Atalante heren Die Raeckse uit Haarlem. Dit team stond op de 5de plaats met 2 punten minder dan Atalante. De winnaar van deze ontmoeting zou bij een goed resultaat … Lees meer »