Unitas H1 doet goede zaken tegen hogergeplaatst Wilhelmina H3

Geplaatst op: 2 februari 2009

Unitas begon de wedstrijd met Johan Samson, Rick Samson, Joost Woerden, Jeroen Kraakman, John van Scheppingen en Ricardo Angulo Vélez in de basis. Op de bank namen plaats: Robert van der Meer en Hans Out.

In de eerste set konden de Unitas-heren langzaam een voorsprong opbouwen. Door onder andere een goede opslag en regelmatig goede aanvallen liep de eerste set voorspoedig. Deze set werd dan ook relatief eenvoudig met 25-16 gewonnen.

In de tweede set ging Unitas verder met dezelfde basis. Ook deze set gaf tot ver in de set een gelijk opgaande strijd te zien. Maar na een eindsprint van de Mijdrecht volleybalheren werd de set met 25-21 binnengehaald.

Ook de derde set gaf eenzelfde beeld te zien als de twee voorgaande sets. Unitas kwam deze set niet in het gevaar en kon door harde aanvallen van onder meer jeugdspeler Rick Samson naar een makkelijke 25-16 setwinst lopen.

In de vierde set werden Johan Samson en Johan van Scheppingen vervangen door Robert van der Meer en Hans Out. Door de wissels was het weer even zoeken naar de juiste posities, waardoor de concentratie doorbroken werd en er in beginfase slecht werd geserveerd. Na een time-out werd de draad van de eerste drie sets weer opgepakt en ook de vierde en dus laatste set werd nu met 25-14 gewonnen en een overtuigde 4-0 overwinning was op het toch 4 plaatsen hoger gepositioneerde team was een feit.

Door deze overwinning sluipt Unitas van de staart van de ranglijst langzaam maar zeker de middenmoot binnen.

Volgende wedstrijd:
Vrijdag 5 febr. 21.30 uur VC Omniworld H4 – Unitas H1 Almere-Topsportcentrum
Eerstvolgende thuiswedstrijd:
Maandag 9 febr. 19.30 uur Unitas H1 – Prima Donna Kaas Huizen H3 Sporthal De Phoenix

In Sporthal de Phoenix werd afgelopen woensdag de thuiswedstrijd tegen het Amersfoortse Wilhelmina H3 gespeeld. Door de afwezigheid van spelverdeler Laurens de Wit en een niet geheel fitte selectie werd Hans Out van het tweede team het team toegevoegd. Unitas begon de wedstrijd met Johan Samson, Rick Samson, Joost Woerden, … Lees meer »