De Vinken komt niet voorbij Fiducia

Geplaatst op: 2 februari 2009
Afgelopen zaterdag 31 januari stond de wedstrijd Fiducia – De Vinken op het programma. De wedstrijd werd in de Europahal in Vleuten gespeeld. Voor De Vinken wederom een wedstrijd om niet te lang bij stil te staan. De Fortisformatie ging zonder punten terug naar Vinkeveen. De eindstand was 13-16 in het voordeel van de Vleutense korfbalploeg.

Goede opening
De Vinken begon in de verdediging met Peter Kooijman, Peter Koeleman, Melanie Kroon en Mariska Meulstee. In de aanval startten ze met Joyce Kroon, Rudy Oussoren, Charita Hazeleger en Pascal Kroon. De twee laatst genoemde openden na zes minuten speeltijd de score via een doorloopbal en een afstandschot. Deze voorsprong werd binnen twee minuten weggegeven, wat een stand van 2-2 tot gevolg had. Vanaf dat moment hebben de Vinkenspelers aanvallend prima spel laten zien, maar ze vergaten de kansen te benutten. Lange aanvallen, veel doelpogingen en balbezit waren kenmerkend voor deze aanvallen. Verdedigend liet het wat te wensen over en zo kwam Fiducia na een stand van 4-4 op een voorsprong van 3 punten. Via een door De Vinken benutte strafworp gingen de ploegen met een stand van 7-5 in het voordeel van Fiducia de kleedkamers in.

Doelpunten ontbraken
Na de rust duurde het opnieuw even tot er doelpunten vielen. In de vijfde en zesde minuut vielen ze dan toch, via een doorloopbal en een afstandschot. Helaas kwamen er ook twee tegendoelpunten en zo stond het 9-7. Fiducia beantwoordde steeds de doelpunten van De Vinken direct met een tegendoelpunt. Als het gat even iets kleiner werd, was het snel erna alweer een verschil van twee of drie doelpunten. Een kwartier voor tijd kwam Martine Koedijk de ploeg uit Vinkeveen versterken. Ondanks de goede aanvallen van De Vinken wilden er niet voldoende doelpunten vallen. En door wat onoplettendheden in de Vinkenverdediging bleef de ploeg uit Vleuten steeds op voorsprong. Met nog vijf minuten te gaan stond het 14-13, alles was nog mogelijk. Maar door het ontbreken van doelpunten aan Vinkenzijde, ging Fiducia er met de winst vandoor en won met een 16-13 eindstand.

Doelpunten van De Vinken kwamen van Mariska Meulstee (6x), Pascal Kroon (3x), Charita Hazeleger (2x), Rudy Oussoren en Martine Koedijk (beide 1x)

Teleurgesteld droop de ploeg van coach Siemko Sok en verzorgster Ria Kamminga af. Over de prima mogelijkheden die de ploeg aanvallend heeft hoeft niet getwijfeld te worden, wel zal er hard gewerkt moeten worden aan de afronding van de kansen. Dat kan De Vinken volgende week laten zien tegen Mia uit Amersfoort. Beide ploegen staan nu op negen punten, dus winst is belangrijk. De Vinken speelt deze wedstrijd zaterdag 7 februari om 19.25 uur in De Boei te Vinkeveen.

Afgelopen zaterdag 31 januari stond de wedstrijd Fiducia – De Vinken op het programma. De wedstrijd werd in de Europahal in Vleuten gespeeld. Voor De Vinken wederom een wedstrijd om niet te lang bij stil te staan. De Fortisformatie ging zonder punten terug naar Vinkeveen. De eindstand was 13-16 in … Lees meer »