Verlies voor Atlantis 1

Geplaatst op: 2 februari 2009
Zaterdag 31 januari werd de wedstrijd Atlantis 1 – Oosterkwartier 1 gespeeld. Voor de stand in de poule was dit een belangrijke wedstrijd.

Atlantis 1 stond maar één punt los van de degradatie en had de punten nog hard nodig om er zeker van te zijn uit de degradatiezone blijven. Oosterkwartier was al wat zeker der van zijn zaak met een derde plaats en hadden nog alle kansen om een plaatsje te stijgen. Van de vorige wedstrijd tegen Oosterkwartier wist Atlantis nog dat het een fysieke wedstrijd zou worden en dat de scheidsrechter nog wel eens een bepalende rol kon gaan spelen in de wedstrijd. Atlantis had ook deze week te kampen met blessures en wenst Chantal Poolman en Jacco van Koevorden Brouwer veel sterkte en een hopelijk spoedig herstel. De bal werd gesponsord door Scheenaart B.V.en werd uitgenomen door Iris den Boer uit het team van de week de F1, dat eerder op de dag had gewonnen met 4-0.

De wedstrijd begon voor Atalantis vol zelfvertrouwen en een mooi opgezet aanvalsspel. De eerste aanval bestond uit: Jelmer Steen, Peter van der Wel, Lissanne van Doornik en Kim Stolk. Het verzorgde spel resulteerde al snel in een 2-0 voorsprong voor Atlantis. Er werd gewisseld en in het tweede aanvalsvak begonnen: Pim de Munter, Auke van der Zijden, Sandra Pronk en Masha Hoogeboom. Maar de voorsprong van twee punten verdween al heel snel weer, want ook Oosterkwartier was scherp in de korfzone en trok de stand al heel snel gelijk. In het begin van de eerste helft ging het heel erg gelijk op. Aan de kant van Atlantis werden de aanvallen netjes opgezet en de goede kansen gekozen, maar men had nog niet het geluk bij het vinden van de korf. Aan de kant van Oosterkwartier waren de spelers veel beter in het afmaken van de kansen.

Tien minuten voor het einde van de eerste helft verslapte Atlantis en kreeg het maar liefst vier doelpunten tegen op rij. Hierdoor werd een punt voorsprong omgebogen in een drie punten achterstand. Vlak voor het rustsignaal scoorde Auke van der Zijden door middel van een goed afgemaakte korte kans. Dit bracht de ruststand op 7-9. In de rust werd duidelijk dat Atlantis meer moest profiteren van de zwakke schakels en scherper moest zijn in de verdediging en in de aanval. De tweede helft begon echter minder scherp dan verwacht, want Atlantis kreeg gelijk weer een doelpunt tegen.

De rest van de tweede helft ging weer gelijk op. De doelpunten aan de kant van Atlantis werden afgewisseld met doelpunten aan de kant van Oosterkwartier. Tien minuten voor het einde kreeg Atlantis weer een beetje moed en gooide er nog een extra stapje bovenop. Dit mocht echter niet baten, want het kreeg in de slotfase nog drie doelpunten om de oren. De eindstand was 12-16, maar dat geeft een beetje vertekend beeld van de wedstrijd. Atlantis heeft pas in de laatste minuten de wedstrijd uit handen gegeven terwijl het de rest van de wedstrijd scorend goed mee kon komen en verdedigend weinig fouten maakte.

De wedstrijd van Atlantis 1 werd gevolgd door de stamppot avond. Hier hadden vrijwilligers en leden van de selectie een stamppotmaaltijd voor hun gasten bereid. De afgelopen weken konden leden en vrienden van de vereniging zich opgeven om stamppot te komen eten voor het goede doel. Dit seizoen is al weer het tweede seizoen dat de selectie van Atlantis acties organiseert om zoveel mogelijk geld op te halen voor KIKA. Mede door hulp van buitenaf stond er een heerlijke maaltijd op tafel.

Zaterdag 31 januari werd de wedstrijd Atlantis 1 – Oosterkwartier 1 gespeeld. Voor de stand in de poule was dit een belangrijke wedstrijd.Atlantis 1 stond maar één punt los van de degradatie en had de punten nog hard nodig om er zeker van te zijn uit de degradatiezone blijven. Oosterkwartier … Lees meer »