De Vinken 3 kijkt weer naar boven

Geplaatst op: 2 februari 2009
Het derde seniorenteam van De Vinken speelde afgelopen zaterdag een belangrijke wedstrijd tegen een oude bekende: Fiks 3 uit Oegstgeest.

Al jaren komen de ploegen elkaar in de competitie tegen en elke keer is het weer de vorm van de dag die de doorslag geeft. Het tijdstip was ietwat ongebruikelijk, namelijk 10.50 's ochtends. Daar waar de meeste wedstrijden bij de senioren laat in de middag of aan het begin van de avond gespeeld worden. De Vinken 3 heeft een aantal geblesseerde speelsters (Ingrid Hagenaars en Marja Verwoerd), maar aangezien de ploeg uit 6 dames en 4 heren bestaat, kon het toch compleet aantreden. In het aanvalsvak stonden Marco Gijsen, Johan Kroon, Martine Koedijk en Elisa Roozendaal. De verdediging werd gevormd door Jarin de Haan, Stefan Oussoren, Diana van Dasler en Danielle Lommers. De tegenstander bleek het meest last van te hebben van het 'vroege' tijdstip. Voordat ze het goed en wel door hadden stonden ze tegen een fel startende Vinken-ploeg met 2-0 achter. Lange aanvallen bleef het motto van de blauwwitte thuisploeg. Fiks, had het daar erg moeilijk mee en kon maar niet in haar ritme komen.

De Vinken 3, een ploeg met én routine en een aantal jonge spelers, had dat ritme juist wel. Verdedigend zat het goed dicht en werden er veel ballen onderschept. Aanvallend werd er niet alleen goed gekeken en rondgespeeld, maar zat het schot ook mee. Gestaag liep de thuisploeg verder en verder van haar tegenstander weg. Via 3-1 en 6-2 werd een comfortabele 11-3 ruststand bereikt. Onverwacht, maar gezien het spelbeeld volkomen verdiend. Geen vuiltje aan de lucht dus. Desondanks is het tegen Fiks altijd oppassen geblazen. Zij staan er niet voor niets om bekend dat ze vaak vanuit alle hoeken van het veld de korf weten te vinden. Maar ook in de tweede helft had De Vinken 3 de tegenstander volkomen in haar greep. Fiks kreeg niet de ruimte en als ze al de ruimte kregen, was het schot vaak onzuiver. Binnen vijf minuten liep De Vinken 3 uit naar 14-5. Fiks werd er moedeloos van. Wat ze ook probeerden en hoe ze ook verdedigden, de doelpuntenmachine van De Vinken bleek niet te stoppen.

Althans zo leek het. Maar ook bij De Vinken werd het spel wat slordiger en werden er meer en meer kansen gemist. Een rommelige fase in de wedstrijd brak aan. Beide ploegen deden hun uiterste best, maar dat mocht niet baten. Liefst vijftien minuten werd er niet gescoord. Fiks was de eerste die de korf weer wist te vinden: 14-6. In de laatste tien minuten werd er gelukkig weer volop gescoord en werd het publiek getrakteerd op een aantal fraaie acties van met name de thuisploeg. Uiteindelijk bleef de teller staan op 19-8. Een ruime overwinning die goed van pas komt aangezien het wel heel erg spannend is in deze poule. Met nog vijf wedstrijden te spelen staan de nummers 1 t/m 6 binnen twee punten van elkaar. Daarbij ook de ploeg uit Vinkeveen.

De Vinken 3 kan dus weer naar boven kijken. Al is de ploeg nog niet geheel veilig, want ook de nummer 7, het net verslagen Fiks, staat op slechts drie punten achterstand. Kortom, het worden nog spannende weken.

Het derde seniorenteam van De Vinken speelde afgelopen zaterdag een belangrijke wedstrijd tegen een oude bekende: Fiks 3 uit Oegstgeest. Al jaren komen de ploegen elkaar in de competitie tegen en elke keer is het weer de vorm van de dag die de doorslag geeft. Het tijdstip was ietwat ongebruikelijk, … Lees meer »