Winst voor Atalante dames 1

Geplaatst op: 29 januari 2009
Vrijdag 23 januari trad dames 1 van Atalante gesponsord door Krijn Verbruggen & Haaxman Lichtreclame aan tegen de nummer 5 van de poule; Armixtos D1. Met de overwinning op de nummer 1 nog vers in het geheugen, maar zonder de wekelijkse training achter de rug begonnen de dames aan de wedstrijd.

De wedstrijd werd gestart met een basisopstelling van Nancy Schockman en Mirjam van der Strate op buiten, Inge Tanja en Loes Kuijper op het midden, Irma Schouten als spelverdeelster en Suzan Heijne op de diagonaal. Na een wat moeizame start kwam Atalante op dreef en liep flink uit op de tegenstander. De verdediging en aanval sloten perfect op elkaar aan en er was geen weerwoord op de strakke services van menig speler van Vinkeveense zijde. De set werd afgesloten met 25-21 winst.

De tweede set werd met een gelijke opstelling als de eerste begonnen. Evenals de eerste set kreeg Atalante veel mogelijkheden om uit te lopen op Armixtos, welke ook werden benut. Vooral Inge en Loes, beide op midden, wisten rake klappen uit te delen. Armixtos probeerde via de zijlijn nog verandering te brengen in het naderende verlies, maar met enkel time-outs en zonder wissels werd het verlies wel degelijk realiteit; 25-11.

Na deze twee makkelijke overwinningen begonnen de Atalante dames minder geconcentreerd aan de derde set. Punten werden zonder veel verweer weggegeven door onder andere een slordige passing. Halverwege de set leek Atalante terug te komen en een aantal punten ging het gelijk op. Om de set nog naar Vinkeveense kant te keren bracht coach Sjaak Immerzeel, Janine Könemann binnen de lijnen voor de spelverdeling. De achterstand op Armixtos werd in mindering gebracht, maar dit was helaas niet meer genoeg. De set ging verloren met 21-25 als eindstand.

In de vierde set startte Astrid van de Water op de buitenpositie. Er werd begonnen met een kleine achterstand maar deze werd al snel ingehaald, mede door de snelle omschakeling van Irma Schouten van spelverdeelster naar diagonaal. De tegenpartij bleef een klein aantal punten voorstaan tot het eind van de set. Vooral door eigen fouten van Atalante. Gelukkig kon het team zichzelf weer bij elkaar rapen en met een knaller van Astrid van de Water werd deze zwaarbevochten wedstrijd beëindigd, 25-23.

Deze wedstrijd ging met 3-1 naar Atalante. Volgende week zaterdag spelen zij om 17.00 uur in Haarlem tegen Spaarnestad.

Vrijdag 23 januari trad dames 1 van Atalante gesponsord door Krijn Verbruggen & Haaxman Lichtreclame aan tegen de nummer 5 van de poule; Armixtos D1. Met de overwinning op de nummer 1 nog vers in het geheugen, maar zonder de wekelijkse training achter de rug begonnen de dames aan de … Lees meer »