Onverwacht zware wedstrijd, maar toch twee punten voor Atlantis 1

Geplaatst op: 26 januari 2009
Vorige week zorgde het door Pimentel Fasteners gesponsorde Atlantis 1 nog voor een kleine stunt door gelijk te spelen tegen de koploper van de poule, Phoenix.

Op zaterdag 24 januari kregen ze een tegenstander tegenover zich die van een heel ander kaliber was; Waterland 1 de hekkensluiter van de poule. Atlantis 1 moet punten blijven pakken om uit de degradatiezone te blijven, iets wat niet zo moeilijk leek tegen de laatst geplaatste ploeg. Natuurlijk was Waterland er zeer op gebrand om te winnen om zo te voorkomen dat ze kansloos onderaan blijven staan. Atlantis 1 miste twee spelers: Jacco van Koeverden Brouwer die vorige week geblesseerd uitviel en Chantal Poolman die tijdens de training geblesseerd uitviel. Dus met een gewijzigde opstelling begon Atlantis tegen het tot op het bot gemotiveerde Waterland.

In de eerste aanval begonnen Auke van der Zijden, Pim de Munter, Sandra Pronk en Masha Hoogeboom. De start van Atlantis miste veel felheid, wat ervoor zorgde dat de tegenstander niet gelijk overdonderd werd. Desondanks kwam Atlantis 1 wel op voorsprong door een goed afgemaakte strafworp en een mooie doorloopbal. De eerste aanval was minder scherp in de verdediging, wat resulteerde in een gelijke stand van 2-2. De rest van de eerste helft ging redelijk gelijk op. Waterland had een zuiver schot, wat moeilijk te verdedigen was. En aan de andere kant had Atlantis moeite om de korf te vinden, ondanks dat de aanvallen verzorgd opgezet werden. De ruststand was 7-6 in het voordeel van Waterland, dus Atlantis moest er de tweede helft alles aan doen om de punten nog mee naar huis te nemen.

In de rust werden aanwijzingen gegeven door Paul Plaatsman die er op hamerde om de rust te houden en de goede kansen uit te spelen. En even verliet Atlantis vol goede moed de kleedkamer, maar de eerste aanval zette de trend van de tweede helft. Goede kansen werden gekozen, maar niet afgemaakt. Hoewel het spel verdedigend goed stond keek Atlantis toch halverwege de tweede helft tegen een tegenstand aan van 9-6. Duidelijk was dat Atlantis een goed laatste kwartier moest spelen om er misschien een gelijkspel of winst uit te kunnen slepen. De doelpunten vielen wat gemakkelijker in het vak van Jimmy de Koning, Jelmer Steen, Kim Stolk en Lisanne van Doornik. Dus begon de stand van het scorebord langzaamaan weer wat hoop te bieden voor punten voor Atlantis.

In de slotfase van de wedstrijd moest Atlantis laten zien dat deze daadwerkelijk de betere ploeg was. Coach Paul Plaatsman bracht Mark Goverse en Mirjam Gortenmulder in het veld voor meer rust en natuurlijk ook voor de doelpunten. Atlantis slaagde erin om steeds dichterbij te komen en een paar minuten voor het einde van de wedstrijd was de stand 10-10. Met een laatste wissel werd Arjen Markus het veld in gestuurd, met natuurlijk maar één doel: het winnende doelpunt scoren. Gelukkig was Arjen scherp deze avond en gooide voor Atlantis 1 het winnende doelpunt erin.

Atlantis pakte dus in de slotfase toch de winst van de wedstrijd en kon twee punten mee naar huis nemen. Volgende week staat Oosterkwartier op het programma. Daar werd de vorige keer van verloren met één punt verschil, dus Atlantis is zeker niet kansloos. Het wordt een belangrijke partij voor beide ploegen, beide hebben de punten nodig om het gat met de onderste drie groter te maken. Kom Atlantis aanmoedigen in de Phoenixhal in Mijdrecht om 15:40 en vergeet niet daarna aan te schuiven in de Atlantis kantine voor echte Hollandse stamppot. Samen met de stamppot actie worden activiteiten tijdens de wedstrijd georganiseerd om geld op te halen voor Kika.

Vorige week zorgde het door Pimentel Fasteners gesponsorde Atlantis 1 nog voor een kleine stunt door gelijk te spelen tegen de koploper van de poule, Phoenix. Op zaterdag 24 januari kregen ze een tegenstander tegenover zich die van een heel ander kaliber was; Waterland 1 de hekkensluiter van de poule. … Lees meer »