Atlantis 1 pakt een punt tegen de koploper

Geplaatst op: 19 januari 2009
Afgelopen zaterdag speelde het door Pimentel Fasteners bv gesponsorde eerste van Atlantis een thuiswedstrijd tegen de koploper van de poule, Phoenix 1 uit Zoetermeer. Deze ploeg had slechts 1 punt verloren in de competitie, maar gezien de ingezette lijn van Atlantis 1 was er zeker een beter resultaat mogelijk dan de eerder gespeelde, verloren, uitwedstrijd tegen Phoenix 1. Het gehele team was er dan ook op gebrand om punten te pakken. Door een 100% inzet, goed uitgespeelde aanvallen en een strakke verdediging bleef uiteindelijk terecht een punt in Mijdrecht.

Vooraf aan de wedstrijd werd er niet alleen ingeschoten door Atlantis 1, maar ook door het team van de week, de Ev3. Ook voor hen stond zaterdag de wedstrijd tegen de koploper op het programma, met zelf een tweede plek in de competitie! Als startsignaal voor de wedstrijd nam Lynn Loman de bal uit, die werd gesponsord door Roebeson. Uit tactische overwegingen begon dit keer het andere vak in de eerste aanval: Pim de Munter, Auke van der Zijden, Masha Hoogeboom en Sandra Pronk. De eerste verdediging bestond dan uit Jacco van Koeverden Brouwer, Jelmer Steen, Chantal Poolman en Lisanne van Doornik. Na 10 minuten spelen stond er, via (afstand)schoten van Sandra Pronk en een mooie vrije bal van Jacco van Koeverden Brouwer, een 3-2 stand op het scorebord. Duidelijk was dat het door Pimentel Fasteners bv gesponsorde team niet onderdeed voor de koploper uit Zoetermeer. Er werden veel goede kansen gecreëerd, al werden deze nog niet allemaal afgemaakt. Helaas viel de wedstrijd na een kwartier spelen noodgedwongen stil vanwege een ernstige blessure voor Jacco van Koeverden Brouwer. Hij kon de wedstrijd niet vervolgen en is met een achillespees blessure afgevoerd naar het ziekenhuis. Mark Goverse nam zijn plaats in en met enige aanpassingen in het spel van het vak, kon de wedstrijd worden vervolgd. Met name het eerste aanvalsvak wist regelmatig de korf te vinden, waaronder een doorloopbal van Masha Hoogeboom en een afstandschot van Pim de Munter, maar ook Phoenix wist in dat vak mee te scoren. Toch bleef het eerste van Atlantis gedurende de resterende tijd van de eerste helft steeds aan de goede kant van score, waardoor met een 6-5 tussenstand de rust in werd gegaan.

Tijdens de rust werd door coach Paul Plaatsman bevestigd dat er vandaag goede kansen waren tegen de koploper. Zowel verdedigend als aanvallend hadden we het goed op orde en vooral aanvallend wisten we precies waar de kansen lagen welke we moesten uitspelen. Van verzwakking mocht in ieder geval geen sprake zijn tegen een dergelijke tegenstander. Na de rust werd wel meteen een klein gat van 2 punten geslagen door een afstandschot van Chantal Poolman, maar helaas was het vervolgens Phoenix die de doelpunten wist te maken. De scherpte aan de kant van Atlantis leek er een klein beetje vanaf, waardoor Phoenix een stand van 7-5 wist om te buigen naar een 8-10 achterstand voor de thuisspelende ploeg. Met nog ruim een kwartier te spelen wist Atlantis 1 gelukkig de knop op tijd om te zetten. Met 4 doelpunten op rij, waaronder een tweede doelpunt voor de goed invallende Mark Goverse, een tweede vrije bal van Auke van der Zijden en een afstandschot van Jelmer Steen, kwam de thuisploeg weer aan de goede kant van de score terecht: 12-10. Met nog 8 minuten op de klok werd de moe gestreden Mark Goverse gewisseld voor Jimmy de Koning, die meteen van afstand zijn doelpuntje mee pakte. Het geslagen gat van 3 doelpunten bleek helaas niet voldoende om Phoenix af te schudden, want binnen 6 minuten en met nog 1 minuut speeltijd werd opeens weer tegen een 13-14 achterstand aangekeken. Maar in tegenstelling tot eerdere wedstrijden werd dit keer nog op tijd orde op zaken gesteld, door een doorloopbal van Lisanne van Doornik. Hoewel er dit weekend misschien nog meer in had gezeten, deed Atlantis 1 toch goede zaken met een gelijkspel tegen de koploper!

Volgende week staat er weer een uitwedstrijd op het programma tegen Waterland 1. Deze ploeg staat onderaan in de poule en de eerder gespeelde thuiswedstrijd wist Atlantis 1 al te winnen. Zaterdag 31 januari speelt het vlaggenschip van Atlantis dan weer een thuiswedstrijd tegen Oosterkwartier 1 (15:40 uur), gevolgd door een stamppotavond voor het goede doel KIKA. De selectie van Atlantis zou het erg leuk vinden u die middag allemaal terug te zien in de Phoenix-hal en daarna in de Atlantis-kantine voor lekkere stamppotmaaltijd. U kunt u hiervoor nog aanmelden op de site van Atlantis (www.kvatlantis.nl) of anders via één van de selectieleden!

Afgelopen zaterdag speelde het door Pimentel Fasteners bv gesponsorde eerste van Atlantis een thuiswedstrijd tegen de koploper van de poule, Phoenix 1 uit Zoetermeer. Deze ploeg had slechts 1 punt verloren in de competitie, maar gezien de ingezette lijn van Atlantis 1 was er zeker een beter resultaat mogelijk dan … Lees meer »