Atalante dames 1 stunt tegen koploper Abcoude D3

Geplaatst op: 19 januari 2009
Zaterdag – Het eerste damesteam van Atalante gesponsord door Krijn Verbruggen & Haaxman Lichtreclame heeft afgelopen weekend goede zaken gedaan. Bij naaste buur en koploper Abcoude D3 werd met maar liefst 1-3 gewonnen.

Het Vinkeveense team miste libero Marlieke Smit en zou ook diagonaalspeelster Suzan Heijne missen. Gelukkig kon zij uiteindelijk toch mee doen aan de wedstrijd, aangezien er nog meer personele problemen waren. Carin van Tellingen kampt met een polsblessure, spelverdeelster Janine Könemann was niet helemaal fit en Astrid van de Water is net terug van een kuitblessure. Gelukkig was youngster Kellie Bocxe bereid op haar vrije zaterdag mee af te reizen naar Abcoude.

De eerste set werd gestart met Irma Schouten op spelverdeling, Suzan Heijne op diagonaal, Loes Kuijper en Inge Tanja op het midden en tot slot Mirjam van der Strate en Nancy Schockman op buiten. Er werd wat onzeker gestart, maar al snel kwam Atalante lekker op stoom. Er werd goed geblokkeerd en ook met de aanval werd menig punt gepakt. Met name op het midden werd er door de twee linkspoten van Atalante goed gescoord. Ook het publiek van Atalante hielp mee aan een Vinkeveens feestje en zo werd de eerste set behoorlijk verrassend gepakt.

De tweede set wist het eveneens gehavende Abcoude in haar spel te komen en liet het zien waarom zij de ranglijst aanvoert. Harde aanvallen werden afgewisseld met korte prikballen en de Atalante defensie had moeite deze ballen goed te verwerken. Ook aan het net werd niet meer gescoord en dat resulteerde in een grote achterstand. Coach Sjaak Immerzeel bracht Astrid van de Water aan het net binnen de lijnen voor de kleinere Nancy Schockman. Helaas was de achterstand al te groot om nog in te lopen. Vrij snel liep Abcoude uit naar setwinst.

Na de setwissel liet Atalante weer eens zien zich niet zo maar gewonnen te geven. Gesteund door de families van Loes, Irma en Nancy was het motto: “Op volle kracht vooruit”. Janine Könemann werd gewisseld voor Suzan Heijne en nam de spelverdeling op zich. Astrid liet zien helemaal terug te zijn met keiharde, rechtdoor geslagen, aanvallen. Ook Irma Schouten ging moeiteloos over van spelverdeelster naar aanvalster en sloeg ook menig bal binnen. Toen ook de aanval van Abcoude niet door de blokkering aan Vinkeveense zijde kwam, was setwinst een feit.

Deze voorsprong was totaal onverwacht en gaf het Vinkeveense team dan ook vleugels. Abcoude had weinig antwoord meer op het spel van Atalante, wat dan ook uitliep naar een voorsprong. Mirjam van der Strate liet deze set zien over een zeer gevarieerd aanvalsspel te beschikken en ook Loes en Inge bleven op het midden meer dan gevaarlijk. Atalante kwam geen moment meer in gevaar en won de laatste set en daarmee ook de wedstrijd.

Door deze overwinning blijven de dames op een derde plaats staan. Komende vrijdag speelt het team om 19.30 uur tegen Armixtos D1, dat op een vijfde plaats staat met slechts twee punten achterstand. De wedstrijd wordt gespeeld in de eigen Boei.

Zaterdag – Het eerste damesteam van Atalante gesponsord door Krijn Verbruggen & Haaxman Lichtreclame heeft afgelopen weekend goede zaken gedaan. Bij naaste buur en koploper Abcoude D3 werd met maar liefst 1-3 gewonnen. Het Vinkeveense team miste libero Marlieke Smit en zou ook diagonaalspeelster Suzan Heijne missen. Gelukkig kon zij … Lees meer »