Goed spel De Vinken D3 levert geen overwinning op

Geplaatst op: 19 januari 2009
Afgelopen zaterdag speelde De Vinken D3 tegen koploper Reflex D1 uit Woerden. Een moeilijke missie aangezien De Vinken D3, dat gesponsord wordt door Super de Boer Vinkeveen, in de eerste wedstrijd al met 9-3 verloren had. De afgelopen twee wedstrijden echter behaalde de jonge ploeg uit Vinkeveen twee mooie overwinningen op respectievelijk Fiducia (2-0) en EKVA (2-3).

En ook het vertoonde spel tijdens die wedstrijden gaf een stijgende lijn aan. Kortom, het zou moeilijk worden, maar niet geheel onmogelijk. De Vinken D3 speelde met 2 jongens en 6 meisjes, waarvan er 4 in het verdedigingsvak begonnen. Zij hadden de pech dat Reflex de beschikking had over een aantal lange jongens. Letterlijk en figuurlijk een groot nadeel, maar desondanks weerden de meisjes zich meer dan uitstekend. In de eerste paar minuten ging het spel gelijk op. Er waren kansen over en weer. Het was Reflex dat de score opende. Maar De Vinken had meteen haar antwoord klaar. In de eerste de beste tegenaanval scoorden ze na een mooie actie 1-1. Reflex kreeg ietwat de overhand, maar De Vinken bleef de koploper zeer goed partij bieden.

Desondanks kon het niet voorkomen dat Reflex 1-2 (bijna verdedigd) en 1-3 scoorde. Na de vakwissel halverwege de eerste helft (aanval wordt verdediging en andersom), nam De Vinken het heft in handen. Er werd een aantal keren net aan gemist, maar even later was het toch raak: 2-3. In de daarop volgende minuten werd flink gescoord en met de zeker niet kansloze stand van 4-6 werd er gerust. De conclusie was dat er zeker niet slecht gespeeld werd, maar dat de tegenstander niet alleen groter was, maar dat ze ook wat zuiverder schoten en dus meer kansjes afmaakten. In de tweede helft was het dus aan De Vinken om daar wat aan te doen. Helaas was het Reflex dat als eerste wist te scoren. Bij De Vinken duurde dat maar liefst tien minuten. Al was het wel een heel mooi doelpunt - uit een dieptebal vanuit de verdediging werd er gelijk gescoord - maar ook die tellen maar voor één. Reflex liet zich niet van de wijs brengen en scoorde meteen 5-8. Bij De Vinken leek vervolgens de koek op. De bal werd steeds sneller en sneller verspeeld en ook de schoten misten de precisie. Reflex rook de overwinning. Sterker nog, via 5-9, 5-10 en 5-11 behaalden ze die ook. Al met al een ietwat geflatteerde nederlaag voor een goed spelend De Vinken D3.

Maar als de ploeg de komende weken zo blijft spelen en iets meer geluk heeft met de schoten, komen de punten vanzelf

Afgelopen zaterdag speelde De Vinken D3 tegen koploper Reflex D1 uit Woerden. Een moeilijke missie aangezien De Vinken D3, dat gesponsord wordt door Super de Boer Vinkeveen, in de eerste wedstrijd al met 9-3 verloren had. De afgelopen twee wedstrijden echter behaalde de jonge ploeg uit Vinkeveen twee mooie overwinningen … Lees meer »