Atlantis 2 kan koploper Tempo 3 lang volgen

Geplaatst op: 12 januari 2009
Dit was de eerste wedstrijd voor de nieuwe coach van Atlantis 2, Petra Taal. Zij vervangt Jan-Willem van Koeverden Brouwer die helaas moest stoppen wegens studieomstandigheden.
Atlantis ging fel van start, want het had wat goed te maken ten aanzien van de wedstrijd van vorige week. De eerste aanval bestond uit: Peter van der Wel, Berry de Jong, Kim Stolk en Wilma Kranenburg. Er werd scherp begonnen en goed samengespeeld. Dit leidde tot een 1-0 voorsprong voor Atlantis door een afstandsschot van Kim Stolk. Tempo maakte al snel gelijk door het benutten van een vrije bal. Het tweede aanvalsvak dat bestond uit Mark Goverse, Jimmy de Koning, Sandra Gortenmulder en Melissa van der Stap kon weer de voorsprong pakken door een goed genomen strafworp van Mark Goverse. Tempo maakte weer gelijk en liep uit tot een stand van 2 – 4. Atlantis bleef er voor gaan maar bleef steeds twee punten achterstand op Tempo houden. Na een stand van 6 – 8 zorgde Jimmy de Koning ervoor dat het 8 – 8 werd door een mooie vrije bal en een afstandsschot. Het leek er even op dat er met een gelijkspel de rust in kon worden gegaan, maar Tempo maakte net voor de rust 8 – 9.
Na aanwijzingen van de coach kon Atlantis aan de 2e helft beginnen. Helaas verslapte Atlantis iets, wat het in de eerste helft niet deed, ook werden de kansen niet afgemaakt. Tempo speelde wel het spel van de 1e helft en liep hierdoor uit naar een stand van 8 – 13. Ondertussen was Tamara Gortenmulder in het veld gekomen voor Melissa van der Stap. Atlantis bleef vechten voor de wedstrijd, al was de achterstand opgelopen tot 9 – 15. Berry de Jong zorgde met twee afstandsschoten dat de stand tussen de twee teams wat kleiner werd. Lisanne van Doornik kwam in het veld voor Sandra Gortenmulder en scoorde snel: 12 – 15. Jelmer Steen kwam de laatste vijf minuten van de wedstrijd nog in het veld voor Peter van der Wel. Atlantis zorgde nog wel voor de 13 – 15 door een strafworp te benutten. De eindstand werd door Tempo bepaald op 13 -16.
Helaas is de wedstrijd verloren gegaan, maar Atlantis 2 heeft laten zien dat ze goed kunnen korfballen. Volgende week zaterdag wordt er gespeeld tegen Oranje Nassau 2 om 15.20 uur in sporthal de Phoenix in Mijdrecht.

Afgelopen zaterdag speelde het door Fortis gesponsorde tweede team van Atlantis thuis tegen Tempo 3. Tempo was geen onbekende voor Atlantis. Op het veld is ook al tegen Tempo gespeeld en allebei de wedstrijden werden verloren. Atlantis was daarom gebrand op een revanche, zeker na de verliespartij van vorige week. … Lees meer »