Atalante Dames 1 start 2009 met een 3-1 winst.

Geplaatst op: 12 januari 2009

Vrijdag 9 januari speelde het eerste damesteam van volleybalvereniging Atalante tegen Wilhelmina uit Amersfoort. Qua ranglijst in de competitie betekende dit de nummer 3 tegen de nummer 4. Voor de Vinkeveense dames, gesponsord door Krijn Verbruggen & Zn. en Haaxman Lichtreclame, een belangrijke wedstrijd om na een mindere periode weer eens even te zien waar het team toe in staat is.

Helaas kon aan het begin van 2009 coach Sjaak Immerzeel niet over de voltallige selectie beschikken. Carin van Tellingen heeft een lichte polsblessure opgelopen en aanvalster Astrid van de Water is nagenoeg hersteld van een kleine spierscheuring. De eerste set kwamen de dames goed uit de startblokken. Een service beurt van Nancy Schockman bracht Atalante op een 11-5 voorsprong. Op dat moment constateerde de scheidsrechter een fout op het wedstrijdformulier en werden alle punten van Atalante ingetrokken en ging de service over naar Wilhelmina. Zo stond de Vinkeveense ploeg ineens tegen een 0-5 achterstand aan te kijken.

De dames lieten zich echter niet zomaar opzij zetten. Ondanks dat Wilhelmina de voorsprong een tijd lang vast wist te houden kon door een gedegen pass een goede aanval worden opgebouwd. Irma Schouten wist met haar set-ups een mooie variatie in de aanval opbouwen. Het team uit Amersfoort had geen antwoord hierop en de eerste set was met 25-21 voor Atalante.
Ongewijzigd begonnen de dames aan de tweede set. Door een aantal onnodige fouten was het wederom Wilhelmina die in eerste instantie een voorsprong nam. Een mooi gevarieerde aanval van Mirjam van der Strate en een geweldige servicebeurt van Suzanne Heijne bracht Atalante echter weer langszij.

De dames wisten deze stijgende lijn te behouden en stoomden door naar een 25-21 winst van de tweede set. Helaas was het vervolg in de derde set minder fraai. Libero Marlieke Smit zat niet lekker in de wedstrijd en kon de passes niet meer op maat bij de spelverdeelster brengen. Veel misverstanden en onnodige fouten binnen het hele team zorgden ervoor dat de dames niet meer aan fatsoenlijk volleyballen toekwamen. De set ging met 13-25 naar Wilhelmina.

Atalante liet echter de moed niet zakken en gedreven om de wedstrijd te winnen begonnen ze enthousiast aan de vierde set. In deze set ging de strijd in eerste instantie weer gelijk op. Door mooie aanvallen van onze kleinste speelster Nancy Schockman en een aantal mooie blokkeringen van Inge Tanja werd door Atalante de druk opgevoerd. Wilhelmina moest gaan zoeken naar mogelijkheden om te kunnen scoren. Maar de Vinkeveense dames reageerden alert en wisten de ballen van de grond te houden. En zo ging ook de vierde set met 25-22 naar Atalante. Een prima 3-1 overwinning voor de Vinkeveense dames. Zaterdag 17 januari moet Atalante D1 om 18.30 uur spelen tegen Abcoude D3, de nummer 1 in de competitie.

Vrijdag 9 januari speelde het eerste damesteam van volleybalvereniging Atalante tegen Wilhelmina uit Amersfoort. Qua ranglijst in de competitie betekende dit de nummer 3 tegen de nummer 4. Voor de Vinkeveense dames, gesponsord door Krijn Verbruggen & Zn. en Haaxman Lichtreclame, een belangrijke wedstrijd om na een mindere periode weer … Lees meer »