De Vinken E2 redt het niet

Geplaatst op: 5 januari 2009

Na een aantal weken rust stond De Vinken E2 afgelopen zaterdag weer te trappelen. Het sterke Fiducia E3 uit Vleuten/De Meern kwam op bezoek. In de eerste vier wedstrijden van dit zaalseizoen wist De Vinken E2 nog niet te winnen en ook tegen Fiducia zou dat een moeilijk verhaal worden. Zij stonden niet voor niets op een mooie tweede plaats. De Vinken E2, gesponsord door Super de Boer Vinkeveen, startte met Bart Jan Burggraaff, Melissa Verweij, Celine Leeflang en Tessa Stoof in de basis. Rosa Boerlage en Mitchell Verweij begonnen op de bank. De thuisploeg begon de wedstrijd voortvarend. Langdurig werd de bal rondgespeeld.

Met een schot op de rand werd de aanval afgesloten. Fiducia onderschepte de bal en gelijk in de eerste de beste aanval werd er door hen wel gescoord: 0-1. Een minuut later werd het zelfs 0-2. Het spelbeeld van de wedstrijd werd gezet. De Vinken kreeg meer en meer moeite met het overspelen van de bal want de tegenstander zat er bovenop. Daarnaast schoot de tegenstander ook nog met 'scherp'. En voordat De Vinken E2 het goed en wel doorhad was het bij rust al 0-8. Na rust was het spelbeeld hetzelfde. Fiducia was de sterkere ploeg en De Vinken hield problemen met het rondspelen van de bal.

Desondanks kregen ze wel wat kansjes, maar die werden jammergenoeg niet benut. Fiducia daarentegen bleef maar rennen en scoren. Uiteindelijk klonk het laatste 'verlossende' fluitsignaal bij 0-16. Gelukkig wist de ploeg uit Vinkeveen in de gebruikelijke afsluitende strafworpenreeks wel gelijke tred te houden met de tegenstander. Daarin werd het 4-4. Over twee weken volgt de wedstrijd tegen Aurora E2. Een ploeg die het ook zeer moeilijk heeft in deze klasse. Aan de jonge korfballers van De Vinken de taak om van de nul af te komen.

Na een aantal weken rust stond De Vinken E2 afgelopen zaterdag weer te trappelen. Het sterke Fiducia E3 uit Vleuten/De Meern kwam op bezoek. In de eerste vier wedstrijden van dit zaalseizoen wist De Vinken E2 nog niet te winnen en ook tegen Fiducia zou dat een moeilijk verhaal worden. … Lees meer »