Tagste morst punten

Geplaatst op: 5 januari 2009
Ze stonden zo fier op kop, de spelers en speelsters van Vinken’s laagste seniorenteam. Na vijf gewonnen wedstrijden was het door Fortisbank gesponsorde Vinken 6, in de volksmond Tagste, de ongeslagen koploper. Afgelopen zaterdag kwam het nog puntloze Pernix op bezoek. Op papier voor de Vinkeveners een gewonnen wedstrijd, maar de grilligheid van de sport sloeg ook in het plassendorp toe. De kampioensaspiraties van de thuisploeg kregen een flinke knauw. Met een 9-10 overwinning namen de Leidenaren beide wedstrijdpunten mee naar huis.

Geen blessures.
Tagste van De Vinken is een al tientallen jaren bestaand vriendenteam met een inmiddels respectabele gemiddelde leeftijd. Toch trad het legendarische achttal afgelopen zaterdag blessurevrij de zaal binnen. En dat is wel eens anders geweest.
In de beginopstelling stonden aanvoerster Reni Oostrum, Renske de Haan, Dick vd Greft en Jaap Meulstee in de aanval en Teuni Verlaan, Sylvia Verwey, Nico Bos en Hen Verlaan in de verdediging. Trees Lommers, Toos Fokker, Bert Lommers en Tom Oostrum begonnen op de bank. Michel Verwey en Sandra Start waren afwezig.

Veel mis.
Nadat Tagste via een strafworp op 1-0 was gekomen kwam al snel de klad in de scoringskracht. Het onderaanstaande Pernix liet intussen merken, dat het zich zeker niet zomaar zou overgeven aan de koplopers. Zonder dat De Vinken voldoende terug kon doen liepen de bezoekers uit naar een comfortabele 1-4 voorsprong. De thuisploeg had te veel kansen nodig om bij te kunnen blijven. Vlak voor rust scoorde Tagste via Renske de Haan nog net 4-6, maar deze achterstand was een belangrijke reden om in de rust een extra tempo-offensief af te spreken voor de tweede speelhelft.

Net niet.
Die tempoversnelling had overigens ook niet het gewenste resultaat. Sterker nog, het was Pernix dat rustig bleef doorscoren. Pas op 5-8 kwam er een lichte opleving. Afstandschoten van Toos Fokker en Trees Lommers zorgden voor de aansluiting en nadat Nico Bos een strafworp had verzilverd was de strijd weer helemaal open. Toch stokte de Vinkeveense opmars opnieuw. Pernix nam het initiatief weer over en drie minuten voor tijd was het 8-10 voor de Leidenaren. De laatste tegentreffer van de hand van Nico Bos was nog slechts voor de statistieken. Tagste moest haar eerste verliespartij deemoedig accepteren.

De volgende wedstrijd van Vinken’s Tagste is op 17 januari uit tegen streekgenoot Atlantis in Mijdrecht.

Op de foto:
Vlnr staand: Tom Oostrum, Sylvia Verwey, Renske de Haan, Toos Fokker, Reni Oostrum, Teuni Verlaan, Trees Lommers en Hen Verlaan.
Vlnr zittend: Dick vd Greft, Michel Verwey, Nico Bos en Bert Lommers.
Liggend: Jaap Meulstee

Ze stonden zo fier op kop, de spelers en speelsters van Vinken’s laagste seniorenteam. Na vijf gewonnen wedstrijden was het door Fortisbank gesponsorde Vinken 6, in de volksmond Tagste, de ongeslagen koploper. Afgelopen zaterdag kwam het nog puntloze Pernix op bezoek. Op papier voor de Vinkeveners een gewonnen wedstrijd, maar … Lees meer »