Atalante H1 prima op koers door mooie winst

Geplaatst op: 17 december 2012

Vrijdag 14 december speelden de mannen van één tegen de rijzende sterren van Armixtos die in het 2e deel van de eerste competitiehelft veel punten gehaald, en ook tegen de wat hogere teams in de ranglijsten. Ze stonden dan ook ineens op de 4e plaats in de ranglijst. Het A-side team maakte zich dus op voor een spannende en zware wedstrijd. Naast het centre court draaiden de mannen van H2 warm, het beloofde een gezellige en rumoerige avond te gaan worden. Tijdens het inspelen stroomde de tribune dan ook langzaam vol om de twee geelgroene topteams te kunnen zien spelen. Of het nu voor H2 of H1 kwam leek een beetje fifty-fifty verdeeld, maar voor beide teams was het in ieder geval bij aanvang een mooie steun.

De eerste set begon met op startpositie 1 (serveerplek): verdeler Frans Roos, positie 2 (rechtsvoor) Iwan Hendriks, op positie 3 (middenvoor) Bas van der Lubbe, verder op 4 linksvoor Erik Verbruggen, positie 5 linksachter cq diagonaal Sven Pothuizen en op middenachter positie 6 last but not least Robert Hardeman. Snel kreeg dit geroutineerde 6-tal in de peiling dat de tegenstander het de thuisploeg moeilijk probeerde te maken door een erg snel spelletje te spelen. Alleen hadden zij daarbij niet gerekend op onze twee midden-mensen Bas en Robert die elk blok sluitend maakten op de buitenkanten, een verdediging netjes op positie en tevens in de startblokken voor een eventuele prikbal. De mannen van A-side ploeg was bijzonder scherp en alert: zeer weinig fouten en kansen werden goed benut. Degelijk spel maakte van de eerste set een 25-16 overwinning.

Een beetje verbaasd gingen de mannen van A-side H1 naar de kant. Was de set al afgelopen? We hadden in het veld het gevoel dat we niet zo heel goed stonden te spelen en dat we heel hard moesten knokken om niet te verliezen, maar de cijfers spraken een andere taal. We waren echt een stuk beter! Met deze gedachte gingen we dan ook de 2e set in. Armixtos werd vanaf het begin onder druk gezet met een goede serve en een uitstekend blok. Vooral Bas maakte de midden-blokkeerders van Armixtos helemaal gek! Alles wat Bas voor zijn slagarm kreeg van verdeler Frans resulteerde in een deuk in het veld aan de andere kant. En elke set-up van de spelverdeler van Armixtos op de hun middenaanvaller resulteerde in een mooi blok van Bas, of een goed te verdedigende bal voor de Vinkeveense verdediging. Ze hadden het vooral moeilijk als ze in de twee-aanvallers situatie stonden met Bas aan het net als blokkeerder. Voordat we dan ook met onze ogen konden knipperen stonden we 19-10 voor. Coach/verdeler Frans besloot om Leroy in het veld te brengen voor Sven en Leroy liet meteen zijn goede wapen spreken en serveerde een mooie serie met zijn snoeiharde service. We wonnen deze set dan ook met de klinkende cijfers 25-12!

Op naar de oh zo gevaarlijke en gevreesde 3e set. We begonnen deze set met de opstelling zoals die we geëindigd waren in de 3e set. (voor diegene die niet op zit te letten: 1 Frans 2 Iwan 3 Bas 4 Eric 5 Leroy 6 Robert). Het bleek inderdaad een gevaarlijke set te worden, VOOR ARMIXTOS!!!! Het goede spel wat we de 2e set lieten zien zetten we in de 3e set dan ook gewoon door. De ene combinatie na de andere kwam uit de handen van Frans en werd vakkundig door de aanvallers afgemaakt. Eric was onhoudbaar vanaf de drie meter, Robert liep gewoon elke keer bij de middenblokkeerder weg en had dus vrij inslaan, Bas bleef maar deuken in de grond slaan en alles af te blokkeren wat er maar in zijn buurt kwam. Hij dook zelfs een bal op, ter hoogte van de 3 meterlijn, terwijl hij helemaal van de achterlijn moest komen!!! Leroy bleef de tegenstander maar bombarderen met zijn service. Jeroen Drost die een goede invalbeurt maakte met een aantal goede reddingen en Iwan......... Tja die slaat in een eenmansblok dat maar 1 meter veertig lang is, en hem dus keihard op zijn voeten terug kreeg.......... Sorry mannen voor deze smet op deze prachtige set. 25-13.

De vierde en laatste set begon Armixtos wat sterker aan de set door heel opportunistisch te gaan spelen. Er werden wat staffels gedaan en de aanval op buiten begon ook wat beter te scoren. Gelukkig hadden we Bas en Robert die door goed blokwerk enig sprankje hoop op een setwinst voor Armixtos vakkundig in de grond boorden. Op 20-12 werd Jeroen D. er in gewisseld voor Iwan en het team stevenden af op een mooie ruime overwinning. Maar de mannen van Armixtos hadden niets te verliezen.. Frans nam toch nog een time-out op 22-18 om iedereen weer even op scherp te krijgen. Als de A-side ploeg nog kans wilde maken op het kampioenschap dan hadden we dit punt erg hard nodig! Zo gezegd zo gedaan. Er werd een goede side-out gespeeld en daarna werden er geen fouten meer gemaakt. Armixtos werd nog 2 puntjes gegund, maar de overwinning ging naar de mannen van A-side Atalante H1!!! 25-20 en dus 4-0! Dank voor de support van de tribune! Aanstaande dinsdag spelen de mannen op de trainingsavond voort om de beker om 21:00 uur in de Boei. Fijne feestdagen en graag tot ziens ook in het nieuwe jaar!

Vrijdag 14 december speelden de mannen van één tegen de rijzende sterren van Armixtos die in het 2e deel van de eerste competitiehelft veel punten gehaald, en ook tegen de wat hogere teams in de ranglijsten. Ze stonden dan ook ineens op de 4e plaats in de ranglijst. Het A-side … Lees meer »