Welverdiende eerste punten voor Atlantis 6

Geplaatst op: 22 december 2008
Zaterdag 20 december moest Atlantis 6 in de Phoenixhal in Mijdrecht aantreden tegen Tempo 13 uit Alphen aan den Rijn. Drie weken eerder had het door Florist gesponsorde team nog nipt met 11-9 verloren van de Alphenaren in de uitwedstrijd. Atlantis 6 was er dan ook op gebrand om in deze return wel de punten binnen te halen.

In de aanval werd begonnen met Sander Schrijvers, Alwin Kooistra, Manon van Scheppingen en Lisanne Reurings. Het verdedigingsvak bestond uit Sjors Warmer, Niels Reurings, Nancy Kroese en Jenny Mos.

Atlantis begon gelijk fel aan de wedstrijd. Er werd vlot korfbal gespeeld waar vele mooie kansen uit voortvloeiden. In de verdediging werden vele ballen onderschept, waardoor Tempo weinig kans kreeg om een goede aanval op te zetten. Al snel stond het dan ook 4-0 voor de Atlantis-Florist combinatie. Helaas volgden daarna twee doelpunten voor Tempo, waardoor de teams met een 4-2 tussenstand de rust in gingen.

Na wat tactische tips van coach Peter van de Wel ging het jongerenteam van Atlantis weer met frisse moed de tweede helft in. Niels Reurings en Alwin Kooistra werden gewisseld voor respectievelijk Thomas Bogaard en Martijn de Horde.

Helaas begon de tweede helft met een doelpunt tegen, maar Atlantis liet zich niet kennen en ging ook door met scoren. Tempo kon telkens tot op 1 punt naderen, maar wist de aansluiting niet te vinden. Ondertussen werd de moegespeelde Jenny Mos vervangen door Anouk Röling. Vanaf een 8-6 tussenstand gaven de Alphenaren zich gewonnen en breidde de Florist equipe de score verder uit tot een eindstand van 11-6

Atlantis 6 heeft met deze winst de eerste punten binnengehaald van het zaalseizoen.

Doelpunten zijn gemaakt door: Lisanne Reurings (3), Nancy Kroese (3), Niels Reurings, Martijn de Horde, Thomas Boogaard, Sjors Warmer en Manon van Scheppingen (allen 1).

Zaterdag 20 december moest Atlantis 6 in de Phoenixhal in Mijdrecht aantreden tegen Tempo 13 uit Alphen aan den Rijn. Drie weken eerder had het door Florist gesponsorde team nog nipt met 11-9 verloren van de Alphenaren in de uitwedstrijd. Atlantis 6 was er dan ook op gebrand om in … Lees meer »