Atlantis 4 houdt het spannend

Geplaatst op: 22 december 2008
Het zaalteam van Atlantis is ook dit jaar weer goed op dreef. In de nieuwe shirts van sponsor Architekten- en Ingenieursbureau H.W. van der Laan worden spannende wedstrijden gespeeld. In de eerste wedstrijd van het seizoen werd in de Phoenix hal in Mijdrecht nog gelijk gespeeld tegen Madjoe met 10-10. Helaas raakten Harold Taal en Klaas van Heeringen bij deze wedstrijd geblesseerd, waarbij Harold waarschijnlijk het hele seizoen niet meer in actie kan komen. Gelukkig werd het team snel weer aangevuld door Wouter Drubbel, die na een blessure wel weer graag in actie wilde komen.

Na dit gelijkspel werd twee keer op rij gewonnen, eerst van Pernix met 10-8 en vervolgens in een bloedstollende wedstrijd van Tempo met 14-13. Helaas was het geluk de week daarna tegen SDO (H) niet aan de kant van Atlantis. Een 10-8 voorsprong werd verspeeld en zo werd er met 10-11 verloren.

Afgelopen zaterdag moest er in Mijdrecht aangetreden worden tegen TOP / Wereldtickets.nl, een ploeg die het ook erg goed doet in de competitie en slechts één keer had verloren. De wedstrijd werd begonnen met in de aanval Mariska van de Logt, Tamira Breedijk, Wilco Kuijlenburg en Klaas van Heeringen. De aanval begon gelijk goed en na 3 minuten wist Klaas van afstand te scoren. Er volgden vele goede aanvallen die helaas geen doelpunt opleverden.Pas na 10 minuten wist Wilco een strafworp te verzilveren. De verdediging bestaande uit Marijke Pauw, Elze van Leeuwen, Wouter Teunissen en Wouter Drubbel hadden het goed dicht gehouden en mochten het nu gaan proberen in de aanval. Helaas was de tweede verdediging niet zo alert en zo stond het weer snel 2-2. Tot de rust zou er steeds om en om gescoord worden, wat resulteerde in een 4-5 ruststand. Coach André van Doorn zette Atlantis in de rust weer op scherp en na het genot van de mandarijntjes van Mariska konden we weer starten.

Het eerste wapenfeit kwam van TOP, zo werd het 4-6. Ton Kentrop kwam het veld in voor Klaas, die nog geen hele wedstrijd kon spelen na zijn blessure. De beide Wouters waren scherp uit de rust gekomen en scoorden beiden waardoor de stand weer gelijk was. Zo ging het de tweede helft door, dan nam Atlantis weer een voorsprong en dan TOP weer. Ondertussen waren ook de andere wisselspelers, Simone van Doorn en Thomas Bogaard, in de ploeg gekomen. Wouter T. maakte 5 minuten voor tijd de stand weer gelijk 10-10. De laatste vijf minuten waren dan ook weer zeer spannend. Vlak voor tijd maakte Ton de belangrijke 11-10. De zenuwen maakten zich meester van Atlantis waardoor de bal slecht in de ploeg werd gehouden. Gelukkig wist TOP hiervan niet te profiteren. Het eindsignaal van de scheidsrechter klonk dan ook als een bevrijding en werd uitbundig gevierd. De doelpuntenmakers van deze wedstrijd waren Wilco (3), Wouter T. (2), Wouter D. (2), Tamira, Marijke, Klaas en Ton.

Het nieuwe jaar wordt begonnen met een wedstrijd tegen de koploper KIOS. Deze ploeg heeft tot nu toe alles gewonnen. In deze wedstrijd zijn Petra Taal en André Graveland ook weer van de partij en zal Atlantis weer flink aan de bak moeten. De wedstrijd zal gespeeld worden in de Phoenix-hal op 3 januari om 16:35 uur.

Het zaalteam van Atlantis is ook dit jaar weer goed op dreef. In de nieuwe shirts van sponsor Architekten- en Ingenieursbureau H.W. van der Laan worden spannende wedstrijden gespeeld. In de eerste wedstrijd van het seizoen werd in de Phoenix hal in Mijdrecht nog gelijk gespeeld tegen Madjoe met 10-10. … Lees meer »