Twee wedstrijden van Amsterdamse crosscompetitie voor UWTC

Geplaatst op: 17 december 2012

Zaterdag 15 december de inhaalwedstrijd van de Amsterdamse cross competitie bij Ulysses. Tristan Geleijn won vandaag ook weer zijn wedstrijd bij de jongste jeugd. Van de 9 gereden wedstrijden wist hij er al 8 te winnen! Onbedreigd staat hij aan de leiding in het tussenklassement. Broer Owen reed vandaag achter Victor Broex (de Amstel) naar de 2e plaats en deze jongens staan gedeeld aan de leiding.
Bart de Veer (nieuwelingen) reed naar de 5e plaats. Zijn vader Gerard de Veer reed naar de 12e plaats bij de 50+.

ACC Olympia
Zondag 16 december een mooie wedstrijd op het parcours van Sloten bij Olympia. Konden de renners op zaterdag alles fietsen, vandaag moesten ze toch wel een paar keer van de fiets af. Twee boomstammen waren in de cross opgenomen. Tristan Geleijn wederom de winnaar bij de jongste jeugd. Bij de oudste jeugd was het enorm spannend. Owen reed naar de 2e plaats en staat met minimale voorsprong aan de leiding in het tussenklassement. Bij de dames/nieuwelingen reden de renners relatief dicht bij elkaar. Een aantal kreeg materiaalpech. Bart de Veer eindigde als eerste nieuweling, maar moest dame Julia Evers (de Amstel) voor laten gaan. Volgend weekend is de laatste wedstrijd van de Amsterdamse cross competitie.

Huijbergen
Zaterdag 15 december een nationale wedstrijd in Huijbergen vlakbij de Belgische grens.
Masters 40+: 13 Pieter Heidema
Amateurs: 16 Dennis Moolhuijsen

Clubcross
Wim Veenboer had een mooi maar zwaar crossparcours uitgezet op de wielerbaan op sportpark Randhoorn. Vandaag weer wat meer jeugd aan de start, want ook een aantal BMX leden hebben ontdekt dat cyclocross een prima manier is om de conditie op peil te houden.
8-9 jaar: 1. Sem Knook 2. Alec v.d. Mast 3. Jeffrey Zwart 4. Ferdi Cevahir
10-11 jaar: 1. Ian v.d. Berg 2. Maarten v.d. Mast 3. Flip v. Walraven
12-14 jaar: 1. Lorena Wiebes 2. Roberto Blom 3. Lars Wiebes 4. Tom Koudstaal 5. Styn Ruijter (D.N.F.)
40-: 1. Sven Wiebes 2. Roy Zwart 3. Bart v. Montfoort
40+: 1. Frans v. Heeteren 2. Cock Fangman 3. Marcel Versteeg 4. Renè Wiebes 5. Wilfred Zijerveld 6. Maarten d. Jong 7. Gijs Kostman 8. Peter Wiebes 9. Wil Gieling 10.Josè d. Jong

Zaterdag 15 december de inhaalwedstrijd van de Amsterdamse cross competitie bij Ulysses. Tristan Geleijn won vandaag ook weer zijn wedstrijd bij de jongste jeugd. Van de 9 gereden wedstrijden wist hij er al 8 te winnen! Onbedreigd staat hij aan de leiding in het tussenklassement. Broer Owen reed vandaag achter … Lees meer »