Zwaarbevochten zege De Vinken F1

Geplaatst op: 15 december 2008
De Vinken F1, het op het veld en in het zaalseizoen nog ongeslagen team, kreeg afgelopen zaterdag geduchte tegenstand van Rohda F2 uit Amsterdam. In de eerste helft zag het er daar absoluut niet naar uit. De jongste pupillen van De Vinken bleven doen wat ze de afgelopen weken al zo vaak deden: scoren. Vooral de 3-0 was een beauty. Onder de eigen korf werd de bal onderschept door Ravi Brockhoff. En voordat Rohda het wist, kwam de bal via Finn Kroon bij Zoë van Dasler. Deze bedacht zich geen moment en scoorde van dichtbij. Na 10 minuten was het al 5-0 eer de tegenstander wat terug kon doen: 5-1. Die ene tegentreffer verstoorde de Vinkens scoremachine geenszins, want voor de rust werd er nog twee keer gescoord: 7-1. Geen vuiltje aan de lucht dus, althans dat de dacht de door Super de Boer gesponsorde ploeg uit Vinkeveen. Na de rust echter waren de rollen omgedraaid. Althans qua doelpunten. De Vinken bleef wel veelvuldig op de korf van de tegenstander schieten, maar de doelpogingen mistten de precisie de ze in de eerste helft wel hadden. Rohda daarentegen ging steeds beter spelen en kwam puntje voor puntje dichterbij. Via 8-3 werd het 8-4, 8-5, 8-6 en zelfs 8-7. Zou De Vinken F1 dan toch tegen haar eerste puntverlies op lopen? Maar nee, zover liet de ploeg het niet komen. Verdedigend werden de puntje op de i gezet. En als de bal onderschept was, ging hij weer wat sneller rond. Kortom, Rohda werd meer en meer onder druk gezet. Drie mooie afstandschoten brachten uiteindelijk de eindstand op 11-7. Zwaarbevochten, maar al met al een verdiende overwinning die de ploeg, bestaande uit Emile Molenwijk, Femke Vousten, Ravi Brockhoff, Zoë van Dasler en Finn Kroon nog steviger aan kop brengt.

De Vinken F1, het op het veld en in het zaalseizoen nog ongeslagen team, kreeg afgelopen zaterdag geduchte tegenstand van Rohda F2 uit Amsterdam. In de eerste helft zag het er daar absoluut niet naar uit. De jongste pupillen van De Vinken bleven doen wat ze de afgelopen weken al … Lees meer »