DUBBELTJE VALT NET VERKEERD

Geplaatst op: 15 december 2008
Het geluk was opnieuw niet aan de zijde van De Vinken afgelopen zaterdag. In een regelrechte thriller delfde de Fortisformatie jammerlijk het onderspit. Na een wat zwakke start gevolgd door een prima herstel in de eerste helft bereikte De Vinken tegen het bezoekende Woudenberg een 9-9 ruststand. Na rust ontspon zich een zinderende titanenstrijd tussen de koplopers en de Vinkeveners. Helaas voor de laatsten viel het dubbeltje na het tweede half uur net de verkeerde kant op: 15-16 verlies.

Aanvoerster
De Vinken begon in de vertrouwde opstelling: Melanie Kroon, Mariska Meulstee, Peter Koeleman en Peter Kooijman in de aanval. Charita Hazeleger, Joyce Kroon, Pascal Kroon en Rudy Oussoren in de verdediging.
De bezoekers lieten er in de Vinkeveense sporthal geen gras over groeien. Vanuit een aantal vrije ballen en strafworpen bouwde Woudenberg binnen een kwartier via 0-3 en 1-5 een 3-7 voorsprong op. Onder aanvoering van Charita Hazeleger vocht de thuisploeg zich evenwel keurig terug in de wedstrijd. Zelf nam de Vinkeveense captain drie doelpunten voor haar rekening. Samen met de treffers van Rudy Oussoren (2x), Pascal Kroon, Peter Kooijman (2x) en Mariska Meulstee was dat genoeg voor een verdiend evenwicht na één speelhelft.

Gelijkwaardig.
Ondanks het feit dat de volle winst mee terug ging naar Woudenberg, kijkt de Fortisformatie niet ontevreden terug op deze laatste thuiswedstrijd in 2008, want het scoreverloop in de tweede helft laat zien dat de teams volkomen gelijkwaardig zijn.
Na de Woudenbergse 9-10 vlak na rust scoorden beide teams steeds om en om twee maal. Qua voorsprong was het dus steeds stuivertje wisselen en door dit verrassende scoreverloop hield het Vinkeveense publiek het bijna niet meer.

Helaas was de laatste voorsprong van 15-16 voor de bezoekers. De Vinkenscores van Mariska Meulstee (3x), Charita Hazeleger, Pascal Kroon en Joyce Kroon ten spijt zochten de volgelingen van trainer-coach Siemko Sok gedesillusioneerd de kleedkamers op.
Deze uitslag levert het nog altijd ongeslagen Woudenberg een riante voorsprong van vijf punten op. Op een gedeelde tweede plaats staan vier teams: Viking, Rapid, Fluks en De Vinken. Fiducia en MIA volgen op één punt, terwijl de eerstvolgende tegenstander van De Vinken, het Biltse Nova, met twee punten de ranglijst sluit.

Het geluk was opnieuw niet aan de zijde van De Vinken afgelopen zaterdag. In een regelrechte thriller delfde de Fortisformatie jammerlijk het onderspit. Na een wat zwakke start gevolgd door een prima herstel in de eerste helft bereikte De Vinken tegen het bezoekende Woudenberg een 9-9 ruststand. Na rust ontspon … Lees meer »