Atlantis 1 sluit 2008 af met gelijkspel en verlies.

Geplaatst op: 15 december 2008
Zaterdag 6 december speelde het door Pimentel Fasteners gesponsorde vlaggenschip van Atlantis tegen Stormvogels.

In een zeer spannende wedstrijd werd het uiteindelijk 15-15. Bij deze wedstrijd was de D 2 team van de week en werd de door Decorette gesponsorde wedstrijdbal uitgenomen door Casper van Vliet. Atlantis begon fel, maar kon het goede spel niet met doelpunten bekronen. Stormvogels had duidelijk veel moeite met het scherp verdedigende spel van Atlantis. De aanvalsvakken van Atlantis konden hiervan niet profiteren en hadden veel moeite om tot scoren te komen. De ruststand was uiteindelijk slechts 5-4 in het voordeel van Atlantis.
Na de rust scoorde Atlantis meteen door een mooie doorloopbal van Jelmer Steen, maar de voorsprong van twee punten kon niet worden vastgehouden. Stormvogels wist toch weer langszij te komen, waardoor de wedstrijd ongekend spannend werd.

Er werd door beide ploegen veel gescoord en het bleef gelijk op gaan. Coach Paul Plaatsman bracht Mark Goverse in het spel voor Jacco van Koeverden Brouwer om in de paalzone van het 1ste aanvalsvak meer overwicht te krijgen en Jimmy de Koning voor Auke van der Zijden om in dit vak nog meer roulatie te krijgen. Hierdoor wist Atlantis uiteindelijk in de laatste minuut tot 15-14 te komen.
In de laatste minuut werd echter nog gelijk gespeeld door een onterecht toegekende strafworp voor de Stormvogels (15-15).
Ook deze thuiswedstrijd liet Atlantis weer zien goed te kunnen korfballen, met veel variatie en mooie doelpunten. Het algemene gevoel was jammer genoeg wel, dat Atlantis deze wedstrijd had moeten winnen!

Afgelopen zaterdag trad Atlantis 1 thuis aan tegen SDO Hillegom. Met nog maar drie punten op zak, had Atlantis de punten nodig en tegen SDO was hier kans op. De bal werd deze wedstrijd gesponsord door H.W. van der Laan Architecten.
Om 17.20 uur gaf de scheidsrechter het beginsignaal voor de wedstrijd, dit onder luide aanmoediging van Atlantis E1 dat als “team van het week” aanwezig was. Zij hadden twee mooie spandoeken gemaakt voor het eerste. Atlantis 1 trad aan in de gebruikelijke opstelling. Met een felle eerste aanval stond de 1-0 voorsprong op het scorebord. In het begin van de eerste helft liep Atlantis uit naar een 6-4 voorsprong maar scoorde daarna nog maar 1 keer.

Met een 7-9 achterstand ging de ploeg van coach Paul Plaatsman de rust in. De tweede helft zou er hard door geknokt moeten worden; scherp blijven en mee blijven scoren waren nodig om de twee punten in Mijdrecht te houden.
De tweede helft werd goed begonnen door Atlantis 1; de score bleef echter uit maar niet bij SDO, zodat na een kwartier in de tweede helft de stand van 8-12 op het scorebord stond. Dit gat van 4 punten bleef constant. De eindstand werd uiteindelijk 12-16. Dit was een grote teleurstelling voor de ploeg uit Mijdrecht.

Atlantis 1 had deze dag niet de vorm om aanspraak te maken op de twee punten. Gezien de kwaliteiten in de ploeg en wat de ploeg heeft laten zien, moet het beter kunnen.
De doelpunten werden deze wedstrijd gemaakt door: Jacco van Koeverden Brouwer en Sandra Pronk 3, Jelmer Steen en Auke van der Zijden 2, Pim de Munter en Chantal Poolman 1.
In het nieuwe jaar op 3 januari treed Atlantis in Amsterdam aan tegen Swift. De twee weken daartussen zullen gebruikt gaan worden om de ploeg weer op scherp te krijgen, agressiever te worden en de foutjes eruit te halen.
10 januari 2009 speelt Atlantis 1 thuis tegen Kieviten om 16.35 in de Phoenix sporthal. Veel publiek om aan te moedigen zou fantastisch zijn!

Zaterdag 6 december speelde het door Pimentel Fasteners gesponsorde vlaggenschip van Atlantis tegen Stormvogels.In een zeer spannende wedstrijd werd het uiteindelijk 15-15. Bij deze wedstrijd was de D 2 team van de week en werd de door Decorette gesponsorde wedstrijdbal uitgenomen door Casper van Vliet. Atlantis begon fel, maar kon … Lees meer »