Atalante Dames 1 verliest kansloos van Keistad dames 2

Geplaatst op: 15 december 2008
Afgelopen zaterdag reden de dames gesponsord door Krijn verbruggen en Haaxman Lichtreclame vol goede moed af naar Amersfoort om daar in deze moeilijke uitwedstrijd punten te gaan pakken.
Coach Sjaak Immerzeel was wederom genoodzaakt een fantasie opstelling het veld in te sturen. Vaste waarde Astrid vd Water had tijdens de vorige wedstrijd haar kuitspierspier geblesseerd en onderzoek wees uit dat het om een spierscheuring gaat.

Gestart werd dan ook met Irma schouten op de spelverdeling, Inge Tanja en Carin van Tellingen namen de midpositie in en Mirjam vd Strate en Nancy Schockman begonnen als passer-loper. Het zevental werd gecompleteerd door Suzanne Heijne op de diagonaal en Marlieke Smit weer terug op haar vertrouwde libero positie.

De Vinkeveense dames werden de eerste set overdonderd door een diepe harde service van de Amersfoortse spelverdeelster. Voordat goed en wel begonnen werd stonden dat dames al op grote achterstand van 7 punten. Time-outs en wissels konden geen verandering in het spel brengen en de eerste set werd kansloos verloren met 25-13.
De tweede set werden de beide wissels, Loes Kuijper en Janine Könemann in het veld gebracht voor Suzan Heijne en Carin van Tellingen.

Er werd scherper gestart en er werd zelfs een voorsprong van vijf punten genomen. Helaas kon het betere spel niet worden vast gehouden en aan het einde van de set kwam Keistad langzij. Goed geplaatste ballen in het achterveld van Mirjam vd Strate zorgende voor enkele punten maar na een bloedstollend einde ging keistad er met de winst vandoor 27-25.

De derde set was eigenlijk een kopie van de tweede. Er werd beter gestart en een voorsprong werd genomen. Geleidelijk kwamen de fouten weer in het spel, de passes lagen te scherp op het net waardoor het spel te doorzichtig was en het Amersfoortse blok kon zich goed instellen op de harde aanvallen aan Vinkeveense zijde.

Er werd te weinig gescoord, en het harde werken, leverde niet de verdiende punten op. Inge Tanja probeerde het nog met een mooie omloop bal maar de Amersfoortse puntenmachine was niet te stoppen. Met wederom een genadeloze harde klap langs de blokkering zorgde de nummer 110 voor de overwinning in de spannende derde set 29-27.
Lamgeslagen door het grote verschil in efficiëntie werd zwak begonnen aan de laatste set. Nancy schockman probeerde met goede verdedigende acties het team weer op de rails te krijgen maar de aanvalsters kregen de bal niet op de grond. De keistad dames speelde vrijuit en de eindstand in de vierde en laatste set was dan ook niet meer dan verdient.25-17.

Gelukkig kunnen de dames de komende maand herstellen van allerlei kwaaltjes want de eerstvolgende competitie wedstrijd zal pas weer gespeeld worden in het nieuwe jaar. Voor de beker moeten de dames waarschijnlijk nog wel een keer in actie komen voor de jaarwisseling maar de precies datum is nog niet vastgesteld.

Afgelopen zaterdag reden de dames gesponsord door Krijn verbruggen en Haaxman Lichtreclame vol goede moed af naar Amersfoort om daar in deze moeilijke uitwedstrijd punten te gaan pakken.Coach Sjaak Immerzeel was wederom genoodzaakt een fantasie opstelling het veld in te sturen. Vaste waarde Astrid vd Water had tijdens de vorige … Lees meer »