Multifill

Primeur voor Zuwe Thuiszorg


Geplaatst op: 11 december 2008

Om het geld wat mensen krijgen voor hun bijzondere ziektekosten (de AWBZ) nog efficiënter te besteden, zijn 1200 medewerkers en 3500 cliënten van Zuwe Thuiszorg overgegaan op een nieuw innovatief systeem, genaamd Moves. Dit systeem vervangt de oude planborden door digitale planborden. De overgang naar het nieuwe systeem duurde slechts vijf weken. Een dergelijke snelle en ingrijpende verandering heeft in de zorg niet eerder op deze schaal plaatsgevonden.

“De veranderingen binnen de AWBZ maken dat we snel moeten schakelen. De medewerkers van Zuwe Zorg hebben bewezen dat je in vijf weken tijd een innovatief plansysteem kunt introduceren. Dankzij het systeem zien wij op teamniveau hoe de cliëntvraag zo efficiënt mogelijk geleverd kan worden. Het inzicht en de verantwoordelijkheid kunnen nu belegd worden waar het hoort; op de juiste laag in de organisatie”, aldus Carla Kranendonk – van den Heuvel, directeur Zorg.

Digitale planborden
Moves is een digitaal planbord waarmee je op basis van de afspraak met de cliënt, het zogenaamde zorgarrangement, eenvoudige routes plant voor medewerkers in de thuiszorg. Bij het plannen van de te leveren zorg wordt rekening gehouden met de wensen van de cliënt en van de medewerker. Tijdens het plannen helpt Moves de planner door bijvoorbeeld suggesties te geven over reistijden of benodigde expertise. De medewerker krijgt de planning in zijn mobiele telefoon te zien. Deze telefoon registreert ook de duur van de geleverde zorg, door het scannen van de cliëntenpas. De mobiele telefoon is alleen te activeren met behulp van een key, die op naam van de medewerker staat.

Snelheid
De overgang van de oude planborden naar het nieuwe systeem is zonder noemenswaardige problemen verlopen. De leverancier van dit digitale planbord, Nedap N.V. was zelf ook verrast door de snelheid waarmee de medewerkers van Zuwe Zorg dit gerealiseerd hebben. “We hebben het zo ontwikkeld om langdurige implementatietrajecten te voorkomen, maar dit is absoluut een compliment waard.”, aldus Rob Schuurman van Nedap healthcare. Er werken nu 22 organisaties met het nieuwe planbord. Thuiszorgorganisaties grijpen deze innovatie aan om de AWBZ gelden nog beter te besteden. Nedap ontwikkelde het systeem in nauwe samenwerking met thuiszorgorganisaties.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Primeur voor Zuwe Thuiszorg

Om het geld wat mensen krijgen voor hun bijzondere ziektekosten (de AWBZ) nog efficiënter te besteden, zijn 1200 medewerkers en 3500 cliënten van Zuwe Thuiszorg overgegaan op een nieuw innovatief systeem, genaamd Moves. Dit systeem vervangt de oude planborden door digitale planborden. De overgang naar het nieuwe systeem duurde slechts … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: