Atalante dames boeken achtste overwinning

Geplaatst op: 8 december 2008
Afgelopen woensdag 3 december speelde het eerste dames volleybalteam van Atalante Vinkeveen, gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame, in Almere tegen VC Omniworld. Het Almeerse team had om verplaatsing van het duel gevraagd: oorspronkelijk stond de wedstrijd gepland op zaterdag 6 december. De Vinkeveense dames stemden hierin toe en moesten daarom woensdagavond richting de bouwput rondom de nieuwe Topsporthal in Almere.

Atalante trad aan in de volgende basisformatie: Irma Schouten verzorgde de spelverdeling, Loes Kuijper en Carin van Tellingen speelden op de middenpositie, Astrid van de Water en Mirjam van der Strate stonden als passer-lopers opgesteld en Suzan Heijne was de diagonaalspeelster. Gecompleteerd met libero Nancy Schockman kwam Atalante niet scherp uit de startblokken. VC Omniworld speelde een aantal snelle aanvallen waarop het Vinkeveense blok zich niet kon instellen en daarnaast was het eigen aanvalsspel te voorspelbaar. De eerste set ging dan ook verloren met 25-22.

De tweede set begon niet veel beter en coach Sjaak Immerzeel besloot al snel te wisselen. Spelverdeelster Janine Könemann kwam erin op de plaats van Suzan Heijne, waardoor Irma Schouten kon gaan aanvallen. Het bracht wat verwarring bij de tegenstander en het Vinkeveense team wist zichzelf op te peppen. De stand ging gelijk op, maar Atalante toonde zich een team met doorzettingsvermogen en wist met een aantal harde aanvallen toch de verdediging te slechten. De tweede set werd gewonnen met 21-25.

In de derde set startte het team met Inge Tanja op de plaats van Carin van Tellingen. Om onverklaarbare redenen zakte het niveau weer helemaal in en konden de dames uit Almere ongestoord uitlopen naar een voorsprong van 14-6. Immerzeel nam twee time-outs om zijn team weer bij de les te krijgen en uiteindelijk hielp dit, want de dames vochten zich terug naar 23-23. Omniworld was koelbloediger in de afronding en pakte toch de winst in deze set: 25-23. Tegenvaller was dat aanvalster Astrid van de Water met een kuitblessure moest afhaken, zij is 4 tot 6 weken uit de roulatie…

Het team uit Vinkeveen was echter niet van plan om zich makkelijk gewonnen te geven en ging volledig voor de overwinning in de vierde set. Met Suzan Heijne als passer-loper en een positiewisseling in de verdediging van libero Nancy Schockman, speelde coach Immerzeel alles of niets. In deze samenstelling was nog niet eerder gespeeld! De gok pakte goed uit, want het team toonde veel inzet en vechtlust. Suzan Heijne liet zien heel goed op de buitenkant uit de voeten te kunnen, Loes Kuijper scoorde met geplaatste ballen en Irma Schouten wist via de blokkering van de tegenstander veel punten te scoren: 17-25 winst.

In de vijfde set trok Atalante de ingezette lijn door en na een 6-8 tussenstand pakte het team de winst in de set en partij: 13-15. Een zwaar bevochten zege, maar de achtste overwinning was een feit!

De dames blijven tweede op de ranglijst van de promotieklasse, achter koploper Abcoude. Atalante speelt zaterdag 13 december om 14.30 uur in Amersfoort tegen Keistad, op 9 januari speelt het team weer in de Boei om 21.00 uur.

Afgelopen woensdag 3 december speelde het eerste dames volleybalteam van Atalante Vinkeveen, gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame, in Almere tegen VC Omniworld. Het Almeerse team had om verplaatsing van het duel gevraagd: oorspronkelijk stond de wedstrijd gepland op zaterdag 6 december. De Vinkeveense dames stemden hierin toe en … Lees meer »