De Vinken 1 vecht zich naar eerste uitoverwinning

Geplaatst op: 8 december 2008
Afgelopen zaterdag 6 december speelde het door Fortis gesponsorde Vinken 1 in Amersfoort tegen MIA 1. MIA 1 staat één punt boven De Vinken op de tweede plaats. Vanaf het startsignaal was het duidelijk dat beide ploegen voor de overwinning gingen. Na een 3-7 ruststand, bleef MIA in de kielzog van het vlaggenschip. Toch was De Vinken net iets gretiger en zuiverder in de afronding. Een verdiende eindstand van 10-13 maakte dat ook de eerste overwinning uit gevierd kon worden.

Druk
MIA 1 was voor De Vinken een onbekende tegenstander. De Vinken was wel gewaarschuwd, MIA had laten zien dat in voorgaande wedstrijden een (grote) achterstand kon ombuigen in een voorsprong. Op het veld heeft De Vinken zulke voorsprongen wel eens weggegeven.
Helaas mocht Pascal Kroon deze wedstrijd niet meespelen, vanwege een laat bekend gemaakte schorsing; Kelvin Hoogenboom viel in.
Zo begonnen onder het trommelgeluid in de aanval Mariska Meulstee, Melanie Kroon, Peter Kooijman en Peter Koeleman. De verdediging bestond uit aanvoerster Charita Hazeleger, Joyce Kroon, Kelvin Hoogenboom en Ruud Oussoren.

Na het eerste fluitsignaal liet MIA 1 zien dat De Vinken hun borst nat kon maken. Het eerste schot was meteen een doelpunt. Even schrikken was de val van Joyce Kroon op haar arm, gelukkig kon ze verder spelen. Na negen minuten kwam de gelijkmaker op naam van Mariska Meulstee. Het eerste kwartier was nog wel aftasten van beide ploegen. Na de 2-1 kreeg Joyce Kroon een strafworp mee, omdat haar worp naar de weggetrokken Charita Hazeleger door de twee MIA-dames werd belemmerd. De afmaak was voor Charita Hazeleger een koud kunstje.
De Vinken kreeg meer vat op de wedstrijd. Aanvallend liep het naar mate de eerste helft vorderde steeds beter. De Amersfoorders gaven wel veel druk door middel van het één tegen één verdedigingen. Verdedigend onderschepte De Vinken steeds meer ballen en ook meer ballen uit de duels kwamen in Vinkeveense handen. De Vinken kwam op 3-6 voorsprong door doelpunten van Charita Hazeleger (2x) en Mariska Meulstee (1x). Net voor rust schoot Peter Kooijman op aangeven van coach Siemko Sok de bal fraai van grote afstand door de korf.
Spanning
Na rust vergrootte De Vinken de voorsprong al snel met een keurige wegtrekbal van Joyce Kroon en een afstandsschot van Ruud Oussoren. MIA gaf niet op met een achterstand van zes punten. Verdedigend bleef er constant veel druk waardoor aanvallen van De Vinken geregeld stagneerden. Maar er werd ook gebruik gemaakt van de druk, door vanuit een hoge aangeef een acties naar binnen te maken. MIA scoorde twee keer waardoor de hoop weer terug kwam.
Charita liet met een doorloopbal zien dat hier twee punten te behalen waren. Beide Peters waren sterk in de paalzone en onderschepten veel ballen. Toch kwam MIA knap terug naar 7-10. De Vinken had in deze fase lange aanvallen door goed afvangwerk van, onder andere, Melanie Kroon. Er waren veel kansen en Mariska Meulstee wist opnieuw met een doorloopbal te scoren.

Zo tien minuten voor tijd was de stand 8-11, het kantelmoment van de wedstrijd. Erg belangrijk was dan ook het afstandsschot van Kelvin Hoogenboom.

Drie minuten voor tijd brak het angstzweet nog even uit door een strafworp voor MIA. Deze werd gemist waardoor de voorsprong op drie bleef. MIA scoorde nog wel in de laatste minuut, maar het doek was al gevallen. Net voor het fluitsignaal schoot Ruud Oussoren met veel ruimte het laatste doelpunt van de wedstrijd. De eindstand was 10-13 en zo konden de cadeau’s met een goed gevoel opengemaakt worden. Het was duidelijk dat iedereen fanatiek gestreden had om als team de overwinning te behalen. Kelvin Hoogenboom bedankt voor het invallen en ook de reserves bedankt!

Nu staat de Fortisformatie gedeeld op de 2e plaats met Rapid 1. Aanstaande zaterdag om 20.10 in de Boei speelt De Vinken 1 tegen koploper Woudenberg 1. Een belangrijke wedstrijd voor beide teams zal dit worden. Woudenberg is na vier wedstrijden nog ongeslagen, maar de met de laatste overwinningen van De Vinken geeft dit geen garantie dat zij deze status zullen houden.

Afgelopen zaterdag 6 december speelde het door Fortis gesponsorde Vinken 1 in Amersfoort tegen MIA 1. MIA 1 staat één punt boven De Vinken op de tweede plaats. Vanaf het startsignaal was het duidelijk dat beide ploegen voor de overwinning gingen. Na een 3-7 ruststand, bleef MIA in de kielzog … Lees meer »