Atlantis 1 laat punten liggen in Haarlem

Geplaatst op: 1 december 2008
Afgelopen zaterdag werd de wedstrijd Atlantis 1 tegen Oosterkwartier 1 gespeeld te Haarlem. Een wedstrijd getypeerd met fysiek spel, snelle acties, veel korte kansen. Helaas kon deze wedstrijd niet in eigen zak gestoken worden. Het door Pimentel gesponsorde team liep net achter de feiten aan in de Spaarne Sporthal waar de wedstrijd eindigde in een 14-13.

Oosterkwartier, een tegenstander die we eerder in de voorbereiding van de buitencompetitie al eens tegenover ons hadden staan, niet geheel onbekend dus en met goede moed ging het 1ste team van Atlantis deze wedstrijd in.

Met een bevlogen peptalk van coach Paul Plaatsman zat de motivatie en competitieve sfeer er goed in. Afgelopen weken kreeg het spel van het door Pimentel gesponsorde team een opwaartse spiraal. Dat werd weerlegd in de vorige wedstrijd tegen Waterland die met een 14-10 werd afgesloten in voordeel van Atlantis. Deze opwaartse spiraal zorgde ervoor dat het team de wedstrijd met een positief gevoel tegemoet ging.

Zaterdag 29 november begon deze spannende wedstrijd met de volgende opstelling: in de aanval, Jacco van Koevorden Brouwer, Jelmer Steen, Lisanne van Doornik en Chantal Poolman. In de verdediging speelden Pim de Munter, Auke van der Zijde, Sandra Pronk en Masha Hoogeboom.
Na een snelle opening van onze kant bleef het scoren even achter. Al snel stond er een score van 4-1 op het bord in het nadeel van Atlantis. Verdedigend moest er wat gebeuren. Dat werd dan ook snel opgenomen. Oosterkwartier kreeg het moeilijker met score, waardoor er bij ons meer kansen en tijd gecreëerd werden om de kansen te verzilveren. Atlantis kwam goed terug en ging met een 7-7 de rust in. Er werd zeker niet slecht gespeeld, scorend vermogen bij de tegenstander lag met name bij de korte kansen. In de tweede helft moest er scherper en alerter gespeeld worden om met 2 punten naar huis te kunnen gaan.

Tweede helft was erg spannend, beide ploegen waren gehaaid op de bal. Hier en daar kwam er flink wat fysiek spel aan te pas, alles voor de bal. Scoren konden beide teams, dat bleek uit de oplopende score, van 7-7 naar 9-9 naar 11-11 en bij de laatste minuten die wegtikten kwam er nog een 13-13 op het bord.

Twee wissels aan de kant van Atlantis, Mark voor Jacco en Berry voor Auke. Het moest er nu op aankomen! Met waarschijnlijk toch te veel druk op de schouders kond de mand maar moeilijk gevonden worden. Het lukte de ploeg uit Haarlem toch nog om er een te scoren, 14-13. Het mocht daarna voor Atlantis helaas niet meer baten en bleef de score helaas onveranderd!

Scorende teamleden: Jacco (4), Jelmer (3), Auke (2), Lisanne, Chantal, Masha en Sandra (1).

Deze week, op 6 december, speelt Atlantis 1 tegen Stormvogels in Sporthal De Phoenix te Mijdrecht, op eigen grond. De wedstrijd zal rond 17.45 beginnen. Zeker een wedstrijd waar kansen liggen voor een overwinning van het eerste van Atlantis. We hopen dat u ons allen komt aanmoedigen!

Afgelopen zaterdag werd de wedstrijd Atlantis 1 tegen Oosterkwartier 1 gespeeld te Haarlem. Een wedstrijd getypeerd met fysiek spel, snelle acties, veel korte kansen. Helaas kon deze wedstrijd niet in eigen zak gestoken worden. Het door Pimentel gesponsorde team liep net achter de feiten aan in de Spaarne Sporthal waar … Lees meer »