Nipte overwinning voor Atlantis 2

Geplaatst op: 1 december 2008

De wedstrijd werd in de aanval gestart met Peter van de Wel, Berry de Jong, Kim Stolk en Tamara Gortenmulder. In de eerste verdediging werd er gestart met Mark Goverse, Jimmy de Koning, Melissa van der Stap en Wilma Kranenburg. Er werd door Atlantis goed gestart deze wedstrijd. Verdedigend werd er veel druk op de tegenstander gezet en aanvallend rustig gezocht naar goede kansen. De tegenstander maakte hierdoor wat fouten die direct door Atlantis werden benut. Dit resulteerde in een 0-2 voorsprong.

Vanaf deze stand wilde de bal voor Atlantis wat moeizamer door de korf vallen. Hierdoor kon Velocitas terugkomen tot 3-3. Atlantis wist opnieuw een voorsprong van 2 punten te pakken door een afstandschot van Jimmy de Koning en een goed afgemaakte strafworp van Mark Goverse. Atlantis wist de voorsprong niet te behouden en met 6-6 werd er de rust in gegaan.

Het spel van Atlantis was beter verzorgd, alleen werd dit nog niet uitgedrukt in een verschil in doelpunten. Vol vertrouwen werd dan ook de 2de helft ingegaan. De 2de helft tekende hetzelfde beeld als de eerste helft. Goed verdedigend werk waardoor de tegenstander korte aanvallen had en aanvallend werden er veel goede afstandschoten gelost. Atlantis ging gestaag door met doelpunten maken zonder dat de tegenstander echt veel druk kon uitoefenen. Door doelpunten van Tamara, Peter en Wilma kon Atlantis uitlopen naar een 6-9 voorsprong. Sandra Gortenmulder kwam in de ploeg voor de moegestreden Kim Stolk. Na de 7-10 was er nog een laatste opleving van de tegenstander, maar na de 9-10 klonk het verlossende eindsignaal voor Atlantis.

Na een spannende wedstrijd was het dus uiteindelijk het door Fortis gesponsorde Atlantis 2 wat door vooral goed verdedigend werk met de overwinning naar Mijdrecht kon terugkeren. Volgende weekend wordt er om 16:30 uur in Mijdrecht gespeeld tegen Triaz. We hopen u dan allen weer te zien om ons aan te moedigen.

Het door Fortis gesponsorde Atlantis 2 had afgelopen zaterdag de 2de uitwedstrijd van het zaalseizoen. Na de zwaar bevochten overwinning van vorig weekend op Velocitas werd er zaterdag in een late uitwedstrijd gespeeld tegen het nog ongeslagen EKVA 4.De wedstrijd werd in de aanval gestart met Peter van de Wel, … Lees meer »