De Vinken op ramkoers

Geplaatst op: 1 december 2008
Het moest er natuurlijk een keer van komen. Een overwinning voor het zo geplaagde eerste korfbalteam van De Vinken. Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover. Het onderaanstaande Fiducia kwam op bezoek in Vinkeveen. En het werd voor de Fortisformatie een prettige ervaring, waarin na vele maanden eindelijk weer eens het zoet der overwinning kon worden geproefd. Met 18-11 konden de volgelingen van Siemko Sok na zestig minuten opgelucht ademhalen.

Ouverture
Al direct vanaf het fluitsignaal liet de thuisploeg zien bijzonder gretig te zijn. In het eerste aanvalsvak vak met Melanie Kroon, Mariska Meulstee, Peter Kooijman en Peter Koeleman verzorgde de laatste via twee lepe kansjes een mooie 2-0. In het tweede aanvalsvak met aanvoerster Charita Hazeleger, Joyce Kroon, Pascal Kroon en Rudy Oussoren liet ook Vinken’s aanvoerster er geen twijfel over bestaan: De Vinken ging voor de winst. Charita verschalkte haar directe opponente en liet 3-0 aantekenen. Een tegentreffer van Fiducia deed het Vleutense publiek heel even opveren, maar in de rest van de eerste helft stond het vizier van de bezoekers bepaald niet op scherp. Daarnaast hadden de rode lantaarndragers bepaald geen geluk in de afwerking van de kansen.

Met De Vinken ging het echter steeds beter. Voor het eerst dit seizoen kreeg het thuispubliek datgene te zien waar het voor komt. Een uiterst gedreven korfbalploeg, die knokte voor elke bal en bij tijd en wijle de gasten alle hoeken van het veld liet zien. Een fraaie 11-1 voorsprong bij rust was het resultaat. Doelpunten van Charita Hazeleger (3x), Peter Kooijman (2x), Mariska Meulstee (2x) en Pascal Kroon droegen bij aan deze prettige tussenstand.

Slordigheidjes
De ongetwijfeld ernstige woorden van de Fiduciacoach in de rust kregen resultaat. Terwijl De Vinken wat laconieker in de defensie stond sloegen de bezoekers resoluut terug. Binnen twaalf minuten was het 11-5 en met een dergelijk scoringsritme was Fiducia weer terug in de wedstrijd.
Twee minuten versnellen bracht het Fortisachttal echter weer op schema. Mariska Meulstee, Melanie Kroon en Ruud Oussoren knalden de thuisploeg naar 14-5. Nog was Fiducia niet geslagen. Opeens vielen de ballen er voor Vleuten ook makkelijk in. Op 14-7 piepte Melanie Kroon langs haar tegenstandster met 15-7 als resultaat. En ook nu antwoordde Fiducia direct: 15-8.

Vijf minuten voor tijd was de strijd definitief beslist. Peter Kooijman, Rudy Oussoren, Mariska Meulstee en Pascal Kroon tilden de thuisploeg naar een comfortabele 18-8 voorsprong. Dat De Vinken in de laatste vijf minuten onnodig verslapte en defensief slordig opereerde deed aan de overwinning gelukkig niets meer af. Maar de drie tegentreffers in de laatste minuut geven wel te denken.
Komende zaterdag 6 december speelt De Vinken om 20.50 uur een belangrijke uitwedstrijd tegen het Amersfoortse MIA. Aan de getergde Vinkeveners de schone taak om een goed vervolg te geven aan deze fraaie overwinning.

Het moest er natuurlijk een keer van komen. Een overwinning voor het zo geplaagde eerste korfbalteam van De Vinken. Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover. Het onderaanstaande Fiducia kwam op bezoek in Vinkeveen. En het werd voor de Fortisformatie een prettige ervaring, waarin na vele maanden eindelijk weer eens … Lees meer »