Volle winst voor Atalante heren in Hoofddorp

Geplaatst op: 27 november 2008
Woensdag 26 november, 4 dagen na het 2-3 verlies tegen Haarlem was de uitgelezen kans voor de A-side media mannen van Atalante om te laten zien dat zij wel degelijk een heerlijke pot kunnen volleyballen. Door de heftige trainingsarbeid van de dinsdagavond had spelverdeler Frans Roos een kleine blessure opgelopen waardoor de vraag was ontstaan of hij kon spelen. Met Ton Plomp van heren 2 en Rick de Groot in de rol van 1ste spelverdeler vertrokken de mannen naar Hoofddorp. Tijdens de warming-up bleek dat Frans toch kon spelen maar Rick zou beginnen aan de wedstrijd. Atalante begon rommelend maar lieten de kleine spelverdeler niet in de steek op de momenten dat het er echt om ging. De Vinkeveners wonnen uiteindelijk met 0-4 al moest daar wel de hulp van Frans aan te pas komen.

Zoals gezegd begonnen de A-side mannen met Rick de Groot in de spelverdeling. De rest van het team bestond uit de middenaanvallers Bas vd Lubbe en Robert Hardeman, buitenaanvallers, Leonard de Jong en Duncan van Senten en de diagonaal was voor Ton Plomp. Na een aarzelende start (6-1 en 8-2) kwamen de mannen uit Vinkeveen beter in hun spel. Het bleef lastig voor Rick zijn aanvallers goed te bedienen waardoor deze maar weinig aan echte aanvallen toekwamen. Gaandeweg de 1ste set ging dit beter en was uiteindelijk Atalante wat de set nipt wist te winnen, 24-26.

De 2de set zou met de dezelfde spelers begonnen worden. Er was afgesproken om te kijken hoe deze zou lopen. Aan de hand van het wedstrijdverloop werd er bekeken of er al dan niet gewisseld zou worden. Ook deze set begonnen de A-side media mannen niet sterk. Wederom was de voorsprong voor VCH. Het verschil werd uiteindelijk 5 punten in het voordeel van de Hoofddorpers. Tijd om in te grijpen. Op een stand van 20-15 bracht coach Martijn de Vries Frans Roos voor Rick de Groot. Frans zetten zijn mensen direct vocaal op scherp. Iets wat de mannen blijkbaar nodig hebben. De 1ste set-up was gelijk een goede waardoor Frans lekker binnen de lijnen kwam en de mannen uit Vinkeveen direct weer het “juiste” gevoel kregen. Een spannend slot met mooie aanvallen op het midden en buiten zorgde voor een “flow” aan Atalante kant. Heel langzaam trok Atalante de 2set naar zich toe. Een 22-25 eindstand zorgde voor het 2de punt die avond.

In de 3de set lieten de A-side media mannen lekker volleybal zien. Het begon bij de serve die o.a. bij Duncan van Senten weer lekker lag. Met deze serve werd direct druk op VCH gezet waardoor deze moeite hadden een aanval op te zetten. Leonard, Robert en Bas, waarvan de laatste met een flink ei op zijn knie rond liep na een bal duikend te hebben gered lieten ook zien dat zij wel degelijk kunnen volleyballen. Bas die eerst 3 sets wilde winnen alvorens hij zich liet wisselen was op het midden niet te blokkeren door VCH. De tandem Frans-Bas liep dan ook heerlijk. Na de 3de set gepakt te hebben met 19-25 kon Bas dan eindelijk zijn klotsende knie (van het vocht) gaan koelen.

De 4de set schoot Atalante uit de startblokken. Zij pakten een ruime voorsprong van 6 punten en hielden deze de gehele 4de set vast. Over en weer werden de punten gepakt maar Atalante hield de ruime marge vast. Bij VCH was het beste er af waardoor de Vinkeveners de wedstrijd simpel uit speelden. Ook deze 4de set kende een eindstand van 19-25. De volle winst dus voor Atalante die nu een tijdje niet hoeven te spelen. De eerstvolgende wedstrijd is op 12 december thuis tegen het 2de team van VCH. Voor meer info kijk je op www.vv-atalante.nl

Woensdag 26 november, 4 dagen na het 2-3 verlies tegen Haarlem was de uitgelezen kans voor de A-side media mannen van Atalante om te laten zien dat zij wel degelijk een heerlijke pot kunnen volleyballen. Door de heftige trainingsarbeid van de dinsdagavond had spelverdeler Frans Roos een kleine blessure opgelopen … Lees meer »