Ondanks 2-3 verlies toch winst voor A-side Atalante heren

Geplaatst op: 24 november 2008
Afgelopen vrijdag speelde het door A-Side gesponsorde 1ste herenteam van Atalante een thuiswedstrijd tegen Haarlem H4. Dit team dat 2 plaatsen onder Atalante stond was aan een goede reeks bezig met verrassende uitslagen. Haarlem wist van de ploegen boven hun menig puntje af te snoepen, Atalante was dus gewaarschuwd. Atalante acteerde de wedstrijd met vele persoonlijke foutjes. De vechtlust was er, maar de scherpte ontbrak. In de wedstrijd bleek Haarlem net iets sterker, 2-3 winst maar uiteindelijk was Atalante de morele winnaar. Zij stijgen een plaats op de ranglijst, ze staan nu gedeeld 6de en houden Haarlem onder zich.

Met een compleet team van maar liefst 6 spelers begonnen de A-Side mannen aan de wedstrijd. Coach de Vries moest zich verontschuldigen maar interim coach Erik Verbruggen nam hem waar. Nadat hij eerst D2 had gecoacht was het de beurt aan zijn ploeggenoten. Met Frans Roos in de spelverdeling, Bas vd Lubbe en Robert Hardeman op het midden, Duncan van Senten, Leonard de Jong en Rick de Groot op de buiten aanval begonnen de A-Side heren toch wat rommelig aan de wedstrijd. Helaas bleef dit rommelige de hele wedstrijd aanwezig waardoor er geen constante pass terecht kwam bij Frans. Ook wisten de Vinkeveners geen raad met de tactische ballen van Haarlem. In elke time-out werd op deze ballen gewezen en ondanks het beloven voor de bal te gaan, desnoods met 3 man tegelijk wisten de Haarlemmers toch elke set weer een aantal punten te scoren. Atalante wist uiteindelijk wel de 1ste set makkelijk naar zich toe te trekken met 25-17.

In de 2de set zagen de volle tribunes hetzelfde speelbeeld. Een met afgeladen vechtlust bepakt Atalante en een slim Haarlem. De aanvallen smoorde steeds vaker in het Haarlemse blok en coach Verbruggen had beide time-outs dan ook hard nodig om zijn ploegmakkers weer op het juiste spoor te brengen. Haarlem rook hun kans en pakte deze kans ook, zij met het kleinst mogelijke verschil. Zij wonnen de set met 25-27.

In de rust van de 2de naar de 3de set bleef coach Verbruggen hameren op de wisselende aanval en op de passing. Deze moest beter. Als de pass goed was waren 9 van de 10 aanvallen ook goed van Atalante kant. Het was niet dat Haarlem zo veel beter was, sterker nog de A-Side mannen waren beter maar door foutjes van Atalante kon Haarlem simpel bij blijven. De peptalk bleek te werken. Harde aanvallen werden afgewisseld met tactische ballen en Atalante scoorde punt na punt. Haarlem leek klaar voor de nekslag en de 3de set ging dan ook terecht naar Atalante met 25-23.

De 4de set wilde de A-Side mannen natuurlijk ook winnen. Super gemotiveerd gingen de mannen het veld in. Zij kwamen bedrogen uit. Na een kleine voorsprong te hebben genomen nam Haarlem langzaam de regie van de wedstrijd over. Zij speelde vanavond uiterst slim en wisten de zwakke plekken van Atalante feilloos te vinden. Genadeloos straften zij dit af. Heel langzaam begon Atalante aan een inhaalrace echter bleek deze te laat te zijn ingezet. De 4de set ging dan ook naar de Haarlemmers met 17-25.

Dan maar de 5de set pakken was de instelling maar het begin was dramatisch. Haarlem nog in de “flow” van de 4de set pakte een 1-5 voorsprong. Atalante kon weinig druk zetten op de spelers van Haarlem. De A-Side mannen pakte een paar puntjes maar met een 4-8 stand werd en van velddeel gewisseld. Dit bracht helaas weinig verbetering. De Atalante maakte de foutjes, Haarlem nam ze gretig in ontvangst. De Haarlemmers wisten de beslissende 5de set dan ook te winnen met 12-15. Door deze uitslag kan Atalante 2 punten toevoegen aan hun totaal en Haarlem 3. De stand op de ranglijst laat na deze wedstrijd zien dat Atalante ondanks het verlies toch een plaats is gestegen met twee wedstrijden minder gespeeld dan de teams die boven hun staan. Mochten deze wedstrijden beide winnend afgesloten worden staan de Vinkeveners op een keurige 4de plaats. Vanavond spelen de A-Side mannen tegen VCH 3 te Hoofddorp.

Door een fout bij de kledingleverancier van de nieuw bedrukte shirts staan de heren van Atalante nog in hun oude teamkleding op de foto. De nieuwe sponsor is natuurlijk A-side media uit Mijdrecht.

Afgelopen vrijdag speelde het door A-Side gesponsorde 1ste herenteam van Atalante een thuiswedstrijd tegen Haarlem H4. Dit team dat 2 plaatsen onder Atalante stond was aan een goede reeks bezig met verrassende uitslagen. Haarlem wist van de ploegen boven hun menig puntje af te snoepen, Atalante was dus gewaarschuwd. Atalante … Lees meer »