De Vinken presteert onder de maat

Geplaatst op: 24 november 2008
Afgelopen zaterdag 22 november was de tweede competitiewedstrijd van De Vinken in de zaal. Na de pech van een gelijkspel vorige week in de slotfase van de wedstrijd ging het vlaggenschip met opgestoken hoofd naar Haarlem. Hier speelde het eerste tegen Rapid 1. Vanaf het begin zat de Fortisformatie niet lekker in de wedstrijd. Na een 7-6 ruststand kwam De Vinken ook in de tweede helft niet aan korfballen toe. Een teleurstellende eindstand van 17-13 was het resultaat.

Individueel
Helaas kon Charita Hazeleger vanwege ziekte niet meespelen, haar vervangster was Elisa Rozendaal. Diana van Dasler kon op de valreep mee als reserve en zo vertrok de formatie naar Haarlem. Rapid 1, de tegenstander, heeft ook enkele jaren onder leiding van onze coach gekorfbald. Veel spelers waren dus oude bekenden van Siemko Sok en op basis hiervan werd het eerste ook geïnstrueerd. In de aanval begonnen Elisa Rozendaal, Joyce Kroon, aanvoerder Pascal Kroon en Ruud Oussoren. Aan de andere kant startte in de verdediging Mariska Meulstee, Melanie Kroon, Peter Kooijman en Peter Koeleman.

Met een fraai afstandsschot kwam Rapid op voorsprong. Beide ploegen waren afwachtend in het begin van de wedstrijd. Door een schot van Ruud Oussoren kwam De Vinken op gelijke hoogte. Het initiatief kwam van geen van beide ploegen, waardoor er weinig smaak was aan de eerste helft. De Vinken kwam op de kleinste voorsprong door een strafworp, de eerste van een grote reeks. Mariska Meulstee benutte deze kans. Na 3-2 scoorde Ruud Oussoren vanuit een onderschepping van Pascal Kroon. Jammer genoeg speelde De Vinken niet in teamverband. Er was aanvallend weinig duidelijkheid over het invullen van de functies en er werd op de verkeerde momenten geschoten. Verdedigend kwam De Vinken scherpte en gretigheid te kort. De scores van De Vinken tot de rust kwamen tweemaal van Pascal Kroon en één van Mariska Meulstee.

Mogelijkheden
Al met al had de Fortisformatie nog dertig minuten om echt te gaan korfballen. Mariska Meulstee scoorde al snel in de tweede helft een keurig schot door de gele mand. Maar in plaats van dit echte korfbal trok het eerste de lijn van de zwakke eerste helft door naar de tweede speelperiode. De wil was er om te winnen, maar aanvallend kwam het niet uit de verf. Af en toe waren er nog wel een aantal lichtpuntjes. Een goed opgezette aanval werd met een doelpunt beloond waardoor De Vinken dicht bij Rapid bleef. Rapid bleef echter de gehele tweede helft scoren, soms verrassend vanuit de paalzone. De thuisploeg onderschepte vele malen de bal, waardoor De Vinken vaak tot eenschotsaanvallen beperkt bleef.

Na de 9-7 scoorde Ruud Oussoren nog wel een strafworp. Tot aan 12-10 bleef De Vinken een kwartier in de tweede helft bij. De twee doelpunten aan Vinkenzijde waren een schot van Mariska Meulstee en een fraaie doorloopbal van Elisa Rozendaal met een aangeef ver voor de korf. De duels werden naarmate de wedstrijd vorderde harder, wat ook meerdere spelonderbrekingen opleverde vanwege blessures.
Twintig minuten voor tijd nam Rapid het heft in handen en bouwde de voorsprong uit met vier doelpunten verschil. Peter Koeleman en de goed verdedigende Peter Kooijman scoorde het tiende en elfde doelpunt namens De Vinken. Net voor het einde van de wedstrijd was de stand 16-12. Elisa Rozendaal scoorde na een goed opgezette aanval het laatste Vinkendoelpunt. De eindstand werd echter bepaald door Rapid, die zo de volle winst pakte.

Volgende week speelt De Vinken thuis tegen Fiducia 1. De wedstrijd zal beginnen om 18.35 in de sporthal van Dorpshuis de Boei. Het is te hopen dat De Vinken dan wel de eerste winst van het seizoen gaat behalen. De steun van het publiek is daarbij hard nodig.

Afgelopen zaterdag 22 november was de tweede competitiewedstrijd van De Vinken in de zaal. Na de pech van een gelijkspel vorige week in de slotfase van de wedstrijd ging het vlaggenschip met opgestoken hoofd naar Haarlem. Hier speelde het eerste tegen Rapid 1. Vanaf het begin zat de Fortisformatie niet … Lees meer »