Atlantis 1 boekt moeizame zege

Geplaatst op: 24 november 2008
Afgelopen zaterdag heeft Atlantis 1/Pimentel Fasteners de eerste zege van dit zaalseizoen geboekt. In de thuiswedstrijd tegen Waterland werd het na een moeizame wedstrijd 14-10.

Atlantis had in het begin veel moeite met de onbekende tegenstander. Vooral de snelheid en beweeglijkheid van de heren van Waterland bracht de verdediging van Atlantis in de problemen. Hoewel het aanvallende spel van Atlantis redelijk verzorgd was, was te merken dat de ploeg nog moet wennen aan de gewijzigde vakopstelling. Waterland wist via 2 strafworpen dan ook het initiatief naar zich toe te trekken. Hierna kreeg Atlantis meer grip op de wedstrijd. Lange tijd ging de wedstrijd gelijk op, waarbij Waterland wel de voorsprong wist te behouden. Voor rust wist Atlantis met enkele fraaie doelpunten dan toch een kleine voorsprong te nemen. Halverwege was de stand 6-5.

Waterland begon de tweede helft scherper dan Atlantis en wist weer een kleine voorsprong te nemen: 7-8. Atlantis herpakte zich hierna goed. Aanvallend begonnen beide vakken beter te draaien. Met een strafworp en drie afstandschoten op rij wist Atlantis definitief een gat te slaan. In het restant van de tweede helft kwam de voorsprong niet meer in gevaar.

Verdedigend zal Atlantis scherper moeten worden. Deze wedstrijd werden er door Atlantis teveel strafworpen veroorzaakt. Positief is dat het grootste gedeelte van de Mijdrechtse doelpunten van afstand is gemaakt. Atlantis is aanvallend duidelijk de goede weg ingeslagen. Dit geeft vertrouwen voor het vervolg van de competitie.

Komende zaterdag speelt Atlantis tegen Oosterkwartier in Haarlem. De volgende thuiswedstrijd is op 6 december tegen Stormvogels, de vorige club van coach Paul Plaatsman.

Afgelopen zaterdag heeft Atlantis 1/Pimentel Fasteners de eerste zege van dit zaalseizoen geboekt. In de thuiswedstrijd tegen Waterland werd het na een moeizame wedstrijd 14-10. Atlantis had in het begin veel moeite met de onbekende tegenstander. Vooral de snelheid en beweeglijkheid van de heren van Waterland bracht de verdediging van … Lees meer »