Vinken B1 verliest thuis

Geplaatst op: 23 november 2008
Het door Sport Medisch Centrum De Bron gesponsorde eerste aspiranten team van KV De Vinken moest afgelopen zaterdag thuis spelen tegen OVVO/De Kroon B2. Na een goede start kwam OVVO terug in de wedstrijd en was het in de eerste helft een gelijk opgaande strijd met een ruststand van 5-5. Na de rust was de B1 niet scherp genoeg en kon OVVO de wedstrijd naar zich toe trekken.

Goed uit de startblokken
De “ De Bron-equipe” kwam goed uit de startblokken, met in de aanval Nicky Kroon, Dorien Verbruggen, Pascal Hoogenboom en Johan Huizinga en in de verdediging Nelly Huizinga, Annick Stokhof, Mark de Haan en Thijmen van Veen. Al snel kreeg Vinken B1 een strafworp mee en deze werd goed benut door Nicky. Niet veel later was er een hele mooie bal van Pascal op Johan waardoor Johan een fraaie doorloopbal vanuit de ruimte kon scoren. Een 2-0 voorsprong en het leek er op alsof het De Bron-achttal alles onder controle had. Maar OVVO vocht zich terug. Het werd redelijk snel 2-2 en daarna ging de strijd gelijk op. In de eerste helft werd het gat steeds niet groter dan 1 punt en kwamen de doelpunten aan Vinkens kant van Nicky, Mark en Johan.

Tweede helft niet scherp genoeg
Na de rust kwamen Vivian Kuijpers en Eva Hemelaar in de ploeg voor Dorien en Annick. Het SMC De Bron team moest proberen meteen OVVO aan te pakken en echt een gat te slaan na de rust, maar het omgekeerde gebeurde. OVVO ging wat beter spelen en in het spel van de B1 miste wat scherpte, vooral in de plaatsing. Van 5-5 kwam OVVO op een voorsprong van 5-7. Door een mooi afstandschot van Vivian kwam De Vinken nog even terug, maar daarna was het OVVO die kon profiteren van de foutjes die in het spel van Vinken B1 waren geslopen en konden ze uitlopen naar een 6-10 voorsprong. Vinken bleef knokken, maar had moeite met de bal naar de aanval brengen. Toch kwam de “De Bron-equipe” nog even terug naar 7-10 en was er weer een beetje hoop. Mitchel van Schaik kwam er in voor Thijmen in de hoop dat de wedstrijd gekanteld kon worden. De B1 kreeg nog wel een aantal kansen, maar de bal ging niet meer door de korf. Helaas lukte het de tegenstander nog wel om een aantal malen de korf te vinden. Een 7-13 verlies was het gevolg. De volgende wedstrijd is op 29 november thuis tegen streekgenoot Atlantis om 14:00 uur.

Het door Sport Medisch Centrum De Bron gesponsorde eerste aspiranten team van KV De Vinken moest afgelopen zaterdag thuis spelen tegen OVVO/De Kroon B2. Na een goede start kwam OVVO terug in de wedstrijd en was het in de eerste helft een gelijk opgaande strijd met een ruststand van 5-5. … Lees meer »