Unitas heren 2 verliest van de koploper

Geplaatst op: 21 november 2008
Afgelopen vrijdag heeft het 2e team van Unitas aangetreden tegen de koploper VHZ H1 uit Nieuw Vennep gespeeld. Dit keer nog zonder de geblesseerde Bert Polman. In de spiksplinternieuwe sporthal in Nieuw Vennep werd de wedstrijd na een zeer korte warming-up begonnen. Dit resulteerde gelijk in een fikse achterstand aan de Mijdrechtse zijde. Hoofdpasser Ruud Stark kreeg gelijk lastige services te verwerken. De opgelopen achterstand had invloed op de gehele set. De passes bleven de hele eerste set slecht bij set-upper Derrick Brown aankomen. Na 2 time-outs van aanvoerder John Pronk kwam er iets meer stabiliteit in het spel van de Mijdrechtenaren. Hoofdaanvaller Maarten Meulemans maakte enkele belangrijke punten door snoeiharde aanvallen en lepe prikballen. Dit mocht helaas niet baten en deze set werd dan ook verloren.

De tweede set werd er beter begonnen. De midden-aanvallers Ruud Stark en Hans Out werden “gelanceerd” en scoorden belangrijke punten. Unitas nam gelijk de voorsprong. Halverwege de set kwam Unitas echter in zwaar weer. Door onderlinge onenigheid aan de Mijdrechtse zijde werd er slechter gepassed en aangevallen. Ook deze set ging dan ook (onnodig) verloren.

In de rust tussen de tweede en derde set werd iedereen streng toegesproken door John Pronk en ging de heren weer met goede moed het veld in. De tegenstander had een voor hen belangrijke speler ingewisseld. Dit resulteerde weer in een voorsprong voor Unitas. De heren liepen uit tot 18-12!!!! Dit werd de coach van VHZ te gortig en wisselde zijn basisspeler weer terug. Gelijk werd deze speler weer aangespeeld om aan te vallen. Enkele goede passes en aanvallen aan de Mijdrechte zijde mochten niet baten en konden het tij niet meer keren. VHZ maakte gelijk en Unitas had hierop geen passend antwoord. Brian Cornelissen en Maarten Meulemans maakte nog wel enkele punten maar ook deze set werd verloren.

De laatste set ging van start. Hoofdpasser John Pronk werd deze hele set continue opgezocht in de service. Unitas koste dit veel punten. Coaching vanaf de bank door Derk Groen (nog steeds licht geblesseerd maar maakt op korte termijn zijn rentree) mocht ook niet meer baten en de zwaar vermoeide Derrick Brown kreeg de set-ups niet meer op de juiste plaats. Ook deze set ging verloren.

Setstanden:
1e set: 25-20
2e set: 25-17
3e set: 25-23
4e set: 25-19
Eindstand: 4-0

De volgende wedstrijd moeten de heren uit Mijdrecht aantreden tegen het lastige Kombysport uit Badhoevedorp. Een belangrijke wedstrijd want deze tegenstander staat nagenoeg gelijk in de competitie. Wij houden u op de hoogte!

Afgelopen vrijdag heeft het 2e team van Unitas aangetreden tegen de koploper VHZ H1 uit Nieuw Vennep gespeeld. Dit keer nog zonder de geblesseerde Bert Polman. In de spiksplinternieuwe sporthal in Nieuw Vennep werd de wedstrijd na een zeer korte warming-up begonnen. Dit resulteerde gelijk in een fikse achterstand aan … Lees meer »