CSW onbeslist tegen Ter Leede

Geplaatst op: 17 november 2008
In een aantrekkelijke, spannende wedstrijd heeft het eerste vrouwenteam van CSW tegen de reserves van hoofdklasser Ter Leede een 2-2 gelijkspel behaald. De ploeg uit Sassenheim had in de eerste helft de beste papieren (1-2). Na de hervatting kwam CSW nog onverwacht goed terug en de 2-2 eindstand gaf de verhoudingen over de hele wedstrijd goed weer.

Tien minuten kon CSW met een fanatieke start haar tegenstander onder de duim houden, maar daarna was het over. Ter Leede combineerde en bewoog beter en CSW moest terug. Kim van Kippersluis kon met haar medeverdedigers het slot nog wel op de deur houden, maar de opbouw was moeizaam. Halverwege de eerste helft leidde een onderschepping op het middenveld het eerste tegendoelpunt in. Ter Leede nam de aanval snel over en CSW kwam achterin een “ mannetje “ te kort in de dekking met 0-1 als resultaat.

Hoewel het spelbeeld ongewijzigd bleef, kwam CSW 10 minuten later al weer langszij. Op links veroverde de felle Jessica Könst de bal; haar voorzet bereikte de vrijstaande Diana Koenen, die de bal beheerst binnenschoof (1-1). In een korte opleving hierna kreeg CSW vervolgens 2 mogelijkheden op een voorsprong. Eerst kreeg geen enkele CSWer het hoofd tegen de bal bij een mooie corner van Linda van Beek en even later schoot dezelfde Linda de bal van veraf tegen de lat.

Hierna nam Ter Leede het initiatief weer over. Een mooie aanval wordt afgesloten met een bal in het zijnet, maar even later wordt het 1-2 als een aanvalster van Ter Leede wel adequaat het hoofd tegen de bal zet bij een corner van links (1-2). Na de hervatting komt CSW opnieuw goed uit de startblokken. Al na 4 minuten mikt Linda van Beek de bal uit een vrije trap in de bovenhoek en is de stand weer gelijk: 2-2. Ter Leede antwoordt met een corner, waarna de bal tot drie keer toe wordt ingeschoten, maar evenzo vele keren staat een CSW been een goal in de weg. Daarna ontstaat een fase met evenwicht in de wedstrijd en weinig kansen voor beide doelen.

De slotfase is duidelijk voor CSW. De mouwen worden opgestroopt en Ter Leede moet alle zeilen bijzetten om een dreigende nederlaag te voorkomen. CSW moet na een ongelukkige opmerking van Tea Malbasic tegen de scheids met 10 mensen verder, maar gescoord wordt er verder niet meer. Met de 2-2 eindstand kan de neutrale toeschouwer vrede hebben.

In een aantrekkelijke, spannende wedstrijd heeft het eerste vrouwenteam van CSW tegen de reserves van hoofdklasser Ter Leede een 2-2 gelijkspel behaald. De ploeg uit Sassenheim had in de eerste helft de beste papieren (1-2). Na de hervatting kwam CSW nog onverwacht goed terug en de 2-2 eindstand gaf de … Lees meer »