Slechte start zaalseizoen Atlantis 1

Geplaatst op: 17 november 2008
Na twee weken voorbereiding en een wisseling in de basisopstelling van het door Pimentel Fasteners gesponsorde Atlantis 1 was het dan eindelijk tijd voor de eerste zaalwedstrijd. In de basis heeft Mark Goverse plaats moeten maken voor Auke van der Zijden en voor hem was het dan ook zijn eerste officiële wedstrijd in Atlantis 1. Er werd gespeeld tegen Phoenix in Zoetermeer. Deze ploeg bleek tijdens de wedstrijd zeer aan Atlantis gewaagd waardoor het een leuke wedstrijd was om te zien.

In de eerste aanval werd er begonnen met Jacco van Koeverden Brouwer, Jelmer Steen, Lisanne van Doornik en Chantal Poolman. Er waren duidelijke afspraken gemaakt over de taken in het vak en dit was dan ook goed terug te zien in het verzorgde aanvalsspel van dit vak. Aan de andere kant startten Auke van der Zijden, Pim de Munter, Masha Hoogeboom en Sandra Pronk in de verdediging. Voor hen was het zaak er gelijk bovenop te verdedigen en meteen die gevaarlijke plek in te nemen tijdens het verdedigen. Wat van te voren verwacht was, gebeurde ook: Phoenix was zeer aan Atlantis gewaagd. De eerste helft ging in het begin erg gelijk op, totdat de doelpuntenstroom van Atlantis stopte. De eerste helft eindigde met een redelijke 9-5 achterstand.

In de rust drukte coach Paul Plaatsman de ploeg op het hart, dat er de tweede helft veel harder gewerkt zou moeten worden om de winst nog mee te kunnen nemen naar Mijdrecht. In de aanval moest er meer op één persoon gefocust worden, omdat deze duidelijk de slechtste tegenstander tegenover zich had. En in de verdediging moesten er minder fouten gemaakt worden. De tweede helft werd aanzienlijk scherper begonnen dan de eerste helft.

Het aanvalsspel begon goed wat resulteerde in twee snelle en mooie doelpunten van Auke van der Zijden en Masha Hoogeboom. Daarna viel het echter weer een beetje stil, waardoor de achterstand op de tegenstander niet verder ingelopen werd. Integendeel, de tegenstander liep alleen maar verder weg van Atalntis. Tien minuten voor tijd werd Auke van der Zijden gewisseld voor Jimmy de Koning die ook nog een doelpuntje meepikte voor Atlantis in de slotfase van de wedstrijd. Er was al snel in de tweede helft beslist wie de winnaar zou worden van dit duel. Atlantis was simpelweg niet opgewassen tegen de schotkracht van de tegenstander. Ook de scherpe start in de tweede helft mocht niet meer baten en de wedstrijd werd verloren met 15 -11.

Wat een goede start van het zaalseizoen had moeten worden resulteerde in een verloren wedstrijd met heel veel inzet, maar toch te weinig doelpunten om echt een gevaar te vormen voor de tegenstander. Zaterdag 22 november moet Atlantis 1 spelen tegen Waterland 1 in de Phoenixhal in Mijdrecht. Om 16:40 uur bent u allen van harte welkom om Atlantis 1 aan te komen moedigen om ervoor te zorgen dat de punten in Mijdrecht blijven. De doelpunten van deze week werden gemaakt door: Jacco van Koeverden Brouwer (4), Auke van der Zijden (3), Chantal Poolman (1), Sandra Pronk (1), Masha Hoogeboom (1) en Jimmy de Koning (1).

Na twee weken voorbereiding en een wisseling in de basisopstelling van het door Pimentel Fasteners gesponsorde Atlantis 1 was het dan eindelijk tijd voor de eerste zaalwedstrijd. In de basis heeft Mark Goverse plaats moeten maken voor Auke van der Zijden en voor hem was het dan ook zijn eerste … Lees meer »