Simpele bekerwinst Atalante tegen Xenon

Geplaatst op: 17 november 2008

Donderdagavond speelde het door A-Side gesponsorde 1ste herenteam van Atalante tegen Xenon uit Amsterdam. Met een compleet team en invaller Tino vh Hoenderdaal uit H2 begonnen de heren aan de wedstrijd. Met op de bank twee geopereerde spelers (Martijn de Vries en Erik Verbruggen) als coach en assistent coach werd er begonnen met de 1ste set. Nadat er 75 minuten verstreken waren stond er een 3-1 eindstand op het bord.

In de 1ste begon 2de spelverdeler Rick de Groot op de bank. Tino nam zijn plaats in binnen de lijnen. Gezien de stand op de ranglijst van Xenon (laatste in de competitie en maar een schamele 2 puntjes) bleek wel weer dat in navolging van het bekervoetbal, ook bekervolleybal tot vreemde wedstrijden kunnen leiden. Wellicht begonnen de heren met in hun achterhoofd de stand van Xenon op de ranglijst want de A-Side mannen speelde geen hoog tempo. De pass lag net niet, er was geen echte service druk, kortom een aantal slordigheden die er gedurende de 1ste set niet echt uit wilden. Atalante liep qua stand uit, maar Xenon sloop steeds weer naderbij. Het gaatje aan het eind van de 1ste set kwam niet meer in gevaar maar het was duidelijk, de 2de set moest en zou beter moeten. De 1ste set eindigde in 25-18.

In de 2de set kregen de spelers de volgende opdracht mee: ‘Houd Xenon onder de 10 punten’. Als dope werkte dit bij de heren want ze schoten uit de startblokken. Via een sterke service beurt van Duncan van Senten werd een grote voorsprong genomen, 6-0. Nadat Xenon van de schrik bekomen was, kwamen ze iets beter in hun spelletje en via 8-4 werd het 14-8. Daarna waren het de A-Side mannen weer die het spelletje dicteerde. Tot aan de 22 punten leken de mannen de boodschap van beide coaches tot een goed einde te kunnen brengen om Xenon onder de 10 punten te houden. Echter enige nonchalance zorgde er voor dat Xenon toch over de 10 punten grens kwam. Met een 25-12 eindstand was ook de 2de set voor de Vinkeveners.

Rick de Groot kwam in de 3de set binnen de lijnen als 1ste spelverdeler. Frans Roos ging in de aanval. Ook hier was de boodschap weer duidelijk. Niet dat Xenon onder de 10 punten gehouden moest worden, maar de 3de set moest gewonnen. Een bekerwedstrijd gaat om 3 gewonnen sets. Het werd Rick (spelverdeler) onnodig moeilijk gemaakt. De pass was minder waardoor Rick ook zijn aanvallers niet makkelijk en op de juiste plaats kon bedienen. Er werd een voorsprong genomen door de A-Side mannen maar Xenon sloop dichter en dichter bij. Brutaal namen zij aan het eind van de set een voorsprong en gaven deze niet meer weg en met 22-25 wonnen de gasten deze set.
Het 4de bedrijf liet weer een beter Atalante zien. De opstelling werd niet aangepast, maar er werd gestreden en gewerkt voor elke bal. Rick liet zien een goede vervanger voor Frans te zijn. In de 4de set liep het weer als vanouds en lieten de A-Side mannen zien waarom zij aan een goede serie in de competitie bezig zijn. Er was weer servicedruk, en aangezien de pass ook weer als vanouds lag kon ook Rick de ballen bij zijn aanvallers brengen waar hij dat wilde. Deze lieten zich ook van hun beste kant zien en scoorde punt na punt. Zowel rake klappen als geplaatste ballen plofte aan Xenon kant op de grond. Atalante won de set dan ook uiteindelijk met 25-14.

Door dit resultaat bekeren de A-Side mannen door. Op dit moment is nog niet bekend wie de volgende tegenstander is en waar de wedstrijd gespeeld wordt. De informatie zal t.z.t. te vinden zijn op de website van Atalante (www.vv-atalante.nl)

Donderdagavond speelde het door A-Side gesponsorde 1ste herenteam van Atalante tegen Xenon uit Amsterdam. Met een compleet team en invaller Tino vh Hoenderdaal uit H2 begonnen de heren aan de wedstrijd. Met op de bank twee geopereerde spelers (Martijn de Vries en Erik Verbruggen) als coach en assistent coach werd … Lees meer »