Onfortuinlijk Vinkeven verspeelt voorsprong

Geplaatst op: 17 november 2008
Het zag er allemaal zo goed uit gedurende de eerste zaalwedstrijd van De Vinken 1. Met vasthoudendheid en inzet wist de Fortisploeg het bezoekende Viking de hele wedstrijd op achterstand te houden. De teleurstelling in het Vinkeveense kamp was daarom des te groter, toen Viking in de laatste seconde langszij kwam en toch een wedstrijdpunt mee terug kon nemen naar Wijk bij Duurstede.

Scoren
Overigens was het qua doelpunten wat magertjes afgelopen zaterdag. Je kunt het de kracht van de defensies noemen, maar de onmacht van het scoren was voor beide teams wel een groot probleem.
De eerste verdediging van De Vinken met aanvoerster Charita Hazeleger, de debuterende Joyce Kroon, de teruggekeerde Pascal Kroon en de goed klevende Rudy Oussoren wist de Vikingaanval uitstekend aan banden te leggen. Gedurende de gehele eerste helft wisten de bezoekers slechts één maal te scoren.

Maar ook De Vinken aanval had moeite met scoren. Melanie Kroon en Mariska Meulstee hadden samen met de beide Peters, Kooijman en Koeleman, de nodige moeite om een boomlange verdediger van Viking te omzeilen. Twee afstandstreffers van Mariska Meulstee maakten dat de thuisploeg met een voor zaalkorfbalbegrippen uiterst magere 2-1 voorsprong kon gaan rusten.

Even los
De eerste tien minuten na rust gaven een Vinkenploeg te zien, zoals we deze zaalcompetitie eigenlijk verwachten. Vrij uit spelend en lustig scorend werd de stand na een tegendoelpunt van Viking door scores van Peter Kooijman, Peter Koeleman, Rudy Oussoren, Charita Hazeleger en Mariska Meulstee binnen tien minuten naar 7-2 getild. Maar het echte doordrukken lukte net niet. In het volgende kwartier kropen de bezoekers langzaam maar zeker weer dichterbij.
Vijf minuten voor tijd was de strijd weer helemaal open: 7-6. Via een doorloopbal leek Mariska Meulstee de strijd te beslissen. Maar deze 8-6 werd enkele minuten later met eenzelfde tegentreffer beantwoord: 8-7.
Dit had de eindstand moeten zijn. Maar het lot besliste anders. In een laatste slotoffensief kregen de bezoekers het voordeel van de twijfel. Met een door het Vinkenkamp duidelijk als verdedigd betitelde tegentreffer sleepte Viking een punt uit de strijd. De desillusie aan Vinkenzijde was enorm.

Komende zaterdag mag De Vinken in Haarlem op bezoek bij Rapid. Een nieuwe uitdaging voor het nu wel ernstig getergde vlaggenschip uit Vinkeveen.

Het zag er allemaal zo goed uit gedurende de eerste zaalwedstrijd van De Vinken 1. Met vasthoudendheid en inzet wist de Fortisploeg het bezoekende Viking de hele wedstrijd op achterstand te houden. De teleurstelling in het Vinkeveense kamp was daarom des te groter, toen Viking in de laatste seconde langszij … Lees meer »