Kwinkslag M1 nog steeds op koers

Geplaatst op: 17 december 2012

Vorige week werd er gespeeld tegen de nummer twee van de competitie, Castellum. Met een enigszins gewijzigd en aangesterkt team kwam de Vleutense tegenstander naar Vinkeveen. Dat het grote verschil gemaakt zou moeten worden was vanaf het begin al duidelijk. Een overwinning voor de Vinkeveense equipe bestaande uit: Bjorn Hottinga, Jasper van Peursem, Leon Bunschoten en Tristan Frese zou een definitief gat creëren.

Een moeizaam eerste punt werd verdiend door Bjorn en Jasper samen, een prestatie die werd geëvenaard door Leon en Tristan maar met overtuigendere cijfers. In het enkelspel spektakel werd het niveau verschil echter al snel duidelijk. Waar zowel Bjorn als Jasper in de eerste set hun tegenstander slechts 7 punten gunde werd er in de tweede sets afgedaan met respectievelijk 21-14 en 21-13. Een droom begin voor de jonge mannen in de eigen hal. Castellum liet zich echter nog niet uit het veld slaan met een 4-0 achterstand op het scorebord. Leon en Tristan mochten aantrede voor de laatste twee enkelpartijen, in allebei de wedstrijden waren er drie sets nodig om een verdeling van de punten aan te geven. Via een 21-19, 14-21 en 12-21 werd het eerste punt verdient door de gasten. Tristan wist in de derde en beslissende set echter wel aan het langste eind te trekken en stelde de overwinning veilig. De avond werd afgesloten met nog tweede duidelijke overwinningen voor de thuisvereniging en zo was het definitieve gat gemaakt. Een 7-1 uitslag en een verschil met de nummer twee van maarliefst 23 punten.

Afgelopen zondag werd de laatste wedstrijd gespeeld in het jaar 2012. De mannen mochten zich melden om 10 uur 's ochtends in de tijdelijke sporthal te Maarssen. Dat ook de nummer drie in de competitie een overwinning niet zonder slag of stoot wilde weg geven was vanaf het begin al duidelijk. Versterking in de vorm van een inval heer werd niet onder stoelen of banken geschoven en uitspraken als 'we willen wat aan jullie statistieken doen' werden als heel normaal geacht. Kwinkslag speelde in de vaste opstelling met Bjorn Hottinga, Jasper van Peursem, Leon Bunschoten en Tristan Frese.

Na een gespannen begin van de twee eerst genoemde heren, wisten zei samen toch het eerste punt te verdienen. Met ogenschijnlijk meer gemak en rust, wisten Leon en Tristan ook het punt naar de gastenkant toe te trekken. Drie van de vier enkelwedstrijden werden in het voordeel van de Vinkeveners bijgetekend. Alleen Tristan moest hier het eerste punt laten aan de thuisploeg tegen de ervaren jeugdtrainer van OSM Maarssen. Om de middag af te sluiten werden er nog twee dubbelpartijen gespeeld. Jasper en Leon samen wisten na hun, tot nu toe beste dubbelpartij dit seizoen, het laatste punt voor de Vinkeveners te verdienen. De wedstrijd van Bjorn en Tristan werd getekend door een shuttle, die in een enkele set, vier maal tegen de netrand aan kwam maar elke keer voor de gasten aan de verkeerde kant van het net eindigde. Een 2-6 overwinning werd hierdoor toch relatief somber gevierd. Als de nummer twee in de competitie een 4-4 gelijkspel zou spelen was het kampioenschap al binnen. Op de weg naar huis kwam de stand binnen, een 2-6 overwinning voor de nummer twee en dus toch nog geen kampioenschap. Als de Vinkeveners nog twee punten weten te verdienen uit drie wedstrijden, is het kampioenschap binnen. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid gebeuren op 10 Januari tegen Amersfoort in Vinkeveen.

Vorige week werd er gespeeld tegen de nummer twee van de competitie, Castellum. Met een enigszins gewijzigd en aangesterkt team kwam de Vleutense tegenstander naar Vinkeveen. Dat het grote verschil gemaakt zou moeten worden was vanaf het begin al duidelijk. Een overwinning voor de Vinkeveense equipe bestaande uit: Bjorn Hottinga, … Lees meer »