Verbruggen/Haaxman equipe pakt winst na zwaarbevochten strijd

Geplaatst op: 10 november 2008
Vinkeveen – Afgelopen vrijdag speelde dames 1 van V.V. Atalante tegen het eerste team van Gemini S uit Hilversum. Dit team stond weliswaar op de een na laatste plaats, maar had twee wedstrijden minder gespeeld. Aangezien er vorig seizoen tweemaal verloren werd van dit team, stonden de dames van trainer/coach Sjaak Immerzeel op scherp.

Met veel publiek op de tribune werd er gestart met Irma Schouten op spelverdeling, Marlieke Smit als libero, Astrid van de Water en Carin van Tellingen op midden, Mirjam van der Strate en Nancy Schockman op buiten en tot slot Suzan Heijne op de diagonaal.
Gemini S begon met serveren, maar de service werd na een goede pass en dito set-up gelijk omgezet in een punt voor Atalante door Suzan Heijne. Er werd zeer gretig gespeeld en daardoor was er veel druk bij Gemini. Aangezien dit team weinig wisselmogelijkheden had, kon de situatie niet gekeerd worden. Ondanks dat Atalante iets verslapte, bleef de opgebouwde voorsprong staan. Met 25-18 werd de eerste set gewonnen.

Coach Immerzeel waarschuwde gelijk voor de tweede set, die vorige week verloren werd na een prima eerste set. In dezelfde opstelling werd deze set gestart, maar het leek of het team aan een tweede set syndroom leidde. Ook nu ging het snel weer mis en werd er tegen een achterstand aangekeken. Aan het net werd er niet meer gescoord en spelverdeelster Irma Schouten wist niet meer aan wie ze bal kwijt kon. Er was een algeheel falen en het was moeilijk dit te doorbreken. Janine Könemann werd gewisseld voor Suzan Heijne en nam de spelverdeling over. Hierdoor had zij de beschikking over drie aanvalster aan het net en dit zou iets meer mogelijkheden moeten bieden. Het leek iets te helpen, maar het was helaas te laat om set te winnen. Met 18-25 ging de set nu naar Gemini S.

De derde set bleef Janine staan en ging Irma naar de diagonaal. Astrid nam de positie van Mirjam over en Inge Tanja kwam er op midden in. Dit zou de ommekeer moeten betekenen, maar het ging zo mogelijk nog slechter dan de tweede set. Er was weinig spirit in het team en ondanks zeer goede passes van libero Marlieke Smit en Nancy Schockman werden er geen punten gescoord. Gemini S, dat overigens erg veel verdedigde en slim speelde, liep verder uit. Coach Immerzeel vluchtte snel achter elkaar in twee time-outs om het tij te keren, maar ook dit keer kwam de reactie van de dames te laat. Er werd wel knap teruggevochten, maar met 21-25 moest het team haar meerdere erkennen in Gemini.

De vierde set bleef de opstelling ongewijzigd en was het doel om het laatste deel van de derde set door te trekken naar de vierde set. Het team kon nu goed starten en met name Carin pakte menig puntje mee op midden. Daarnaast liet Astrid zien nog steeds over een zeer goede service te beschikken, wat een aantal directe punten opleverde. De dames begonnen in een flow te komen en met de positieve aanmoedigingen van de kant, o.a. van de geblesseerde Loes Kuijper, bleef het de rest van de set goed lopen. Aan het eind werd er extra lengte aan het net ingebracht door Suzan binnen de lijnen te brengen voor Nancy. Dames 1 bleef overheersen en met 25-16 ging de set dan ook geheel terecht naar de thuisploeg.

De vijfde set moest de beslissing brengen. Sjaak zette de dames nog een keer op scherp, omdat deze set slechts tot de vijftien gaat. De set werd met dezelfde speelsters gestart als de derde en vierde set. De eerste twee punten gingen naar Gemini, maar daarna kwamen de dames op stoom. Met rake klappen van Irma op de driemeter en Astrid aan het net werd er een fikse voorsprong opgebouwd. Met maar liefst een 8-3 voorsprong werd er gewisseld van speelhelft.
Conform het eerdere spelbeeld kwam Gemini direct na de veldwissel terug in de set. Mede dankzij hun slimme en hoogspringende buitenaanvalster slopen zij dichterbij. Het was voor de thuisploeg van belang niet de grip te verliezen en door te gaan met scoren. Gelukkig stond Inge aan het net en wist met haar blokkering de nodige punten te pakken.

Op 13-13 kwam Nancy op service en maakte een direct punt met haar service. Met het publiek op de banken werd tot slot ook het laatste punt gemaakt en zo behaalden de dames een zwaarbevochten, maar geheel terechte 3-2 overwinning.

Volgende week staat er alweer een thuiswedstrijd op het programma. Wederom om 21:00 uur wordt er afgetrapt tegen de nummer 7, Zaanstad D3. We hopen u te mogen begroeten in de Boei.

Vinkeveen – Afgelopen vrijdag speelde dames 1 van V.V. Atalante tegen het eerste team van Gemini S uit Hilversum. Dit team stond weliswaar op de een na laatste plaats, maar had twee wedstrijden minder gespeeld. Aangezien er vorig seizoen tweemaal verloren werd van dit team, stonden de dames van trainer/coach … Lees meer »